Sağlık Bakanı Koca: Coronavirüs Adana'da Pik Yaptı
Haber Detayı
09 Ekim 2020 - Cuma 11:53 Bu haber 11944 kez okundu
 
Sağlık Bakanı Koca: Coronavirüs Adana'da Pik Yaptı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, coronavirüs salgınının Adana'da Eylül ayında pik yaptığını söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Sağlık Bakanı Koca: Coronavirüs Adana'da Pik Yaptı

Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda Adana Valisi Süleyman Elban ve İl protokolü tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana Valiliği'nde yaptığı açıklamada, coronavirüs salgınının Adana'da Eylül ayı içerisinde pik yaptığını söyledi.

 

ADANA'DA EYLÜL AYINDA PİK YAPAN CORONAVİRÜS TEDBİRLERLE AZALMAYA BAŞLADI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana Valiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, "Coronavirüs salgını Adana'da Eylül ayı içerisinde pik yaptı. Ancak başarılı çalışmalar sonucunda, Adana’da vaka sayısı yüzde 66 oranında azalma gösterdi. Adana'da büyüklerimizi daha iyi korumak konusunda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Son birkaç haftadır ülke çapında alınan tedbirlerin sıkı denetimi ve hızlı müdahalelerimiz sayesinde salgının hızını kestik. Hedefimiz günbegün hasta sayısını azaltmak. Her fırsatta altını çiziyorum, temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgının kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye, dünyada filyasyonu, yani temaslı takibini en iyi yapan ülkelerden biri. Adana'da 228 filyasyon ekibi çalışıyor.'' dedi.

 

ADANA VE TÜM ÜLKEDE VATANDAŞLARIMIZI TEDBİRLERE SIKI SARILMAYA DAVET EDİYORUZ

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Buradan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak istiyorum. İhmal edilen tedbirler hepimize acılar yaşatıyor. Temizlik, maske ve mesafeden verilen her taviz, yeni hastalar olarak dönüyor. Bu anlamda Adana başta olmak üzere bölgedeki tüm hemşehrilerimi bir kez daha tedbirlere sıkı sıkı sarılmaya davet ediyorum.'' dedi.

 

ADANA'DA SAĞLIK MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Adana'da, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Kilis illerimizin sağlık müdürleri ve saha koordinatörlerinin katılımlarıyla bölge değerlendirme toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Birlikte mücadele ile başaracağız.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sağlık Bakanı, Fahrettin Koca, Coronavirüs, Covid 19, Adanada pik yaptı, Ko
Yorumlar
Haber Yazılımı