MHP'li Aycan: Yazın Artan Coronavirüs Normal Değil
Haber Detayı
09 Ekim 2020 - Cuma 13:57 Bu haber 2778 kez okundu
 
MHP'li Aycan: Yazın Artan Coronavirüs Normal Değil
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Coronavirüs salgınının yaz aylarında çok yayılmasının normal olmadığını belirterek uyarılarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Aycan: Yazın Artan Coronavirüs Normal Değil

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Coronavirüs salgınının yaz aylarında çok yayılmasının beklenen bir durum olmadığını belirterek uyarılarda bulunurken, TTB'nin hekimlerin hak ve hukukunu korumak olan amacına uygun şekilde hizmet etmeyip siyasi bir kuruluş gibi hareket etmesine tepki gösterdi. 

 

CORONAVİRÜSÜN YAZ AYLARINDA ÇOK YAYILMASI BEKLENEN BİR DURUM DEĞİLDİ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Kovid-19 virüsü, beklenenden farklı olarak çok bulaşıcı, çok da öldürücü bir şekilde yayılışını sürdürmektedir. Solunum yolu virüsleri, normalde kış aylarında kendisini gösterir ancak özellikle yaz aylarında yüksek seyretmesi hiç beklenen bir durum değildi. Virüse karşı vücudun geliştirdiği antikorun etkisinin kısa sürmesi, mücadeleyi zorlaştırmakta ve aşı geliştirme çalışmalarını etkilemektedir.'' dedi.

 

YAKIN DÖNEMDE AŞI OLMAYACAĞINDAN TEDBİRLERLE KORUNACAĞIZ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Maske, temizlik ve mesafe kurallarına mutlaka uymak gerekir. Çünkü, yakın dönemde aşı olmayacak ya da aşı ile korumayı sağlayamayacağız. Buna uygun şekilde önlemler alarak yaşantımızı sürdürmek gerekiyor. Virüsün dolaşımını da önlemek lazım. Bunun için de hastaları mutlaka izole etmek gerekir. Son zamanlarda uygulamaya geçilen, yurtlara yerleştirme konusu da çok önemlidir. Mutlaka virüsün toplumun içerisindeki dolaşımını kırmak gerekir. Kırmadığımız sürece yeni vakalar olacaktır ve risk devam edecektir." dedi.

 

TTB AMACINA UYGUN ŞEKİLDE HİZMET ETMEYİP SİYASİ KURULUŞ HALİNE GELDİ

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Bu süreçte, özveriyle çalışan Sağlık personeline yardımcı olunması gerekir. Bu dönemde yeni sağlık personelinin de alınması gerekir. Türk Tabipleri Birliği'nin hekimlerin hak ve hukukunu korumak olan amacına uygun şekilde hizmet vermesi gerekir. Ancak, TTB bir siyasi kuruluş haline geldi. Türk Tabipleri Birliği, hekimlerin haklarıyla ilgili işlerde yetersiz kalırken diğer konularda faaliyet göstermektedir ve siyasi bir organ haline gelmiştir. Daima da devletin ve milletin çıkarlarına ters bir tutum sergilemiştir. TTB, Afrin'deki terörle mücadeleyi bir savaş olarak nitelendirdi ve çoğu zaman bu düzeyde açıklamalarda bulundu. Birliğin bu tutumu hekimler arasında huzursuzluk meydana getirdi.'' dedi.

 

TTB BAŞKANI TÜRK HEKİMLERİNİ VE BENİ TEMSİL ETMİYOR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''TTB'nin başkanı seçilen kişinin siyasi söylemleri, hekimlerin hakları dışındaki siyasi tavır ve tutumları şu an Türk hekimlerini rahatsız etmektedir. Yeni başkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesini bir savaş olarak nitelendirmektedir ve savaşın durması için de terörist başının serbest bırakılmasını isteyecek kadar amacının dışında ya da görevinin bağdaşmayacağı şekilde söylemler içerisinde bulunmuş bir kişidir. Bu söylemler, terör örgütlerinin söylemleriyle paralellik göstermektedir. TTB'nin bu tutumunu, yeni başkanını, icraatlarını, bu anlamda Türk hekimleri olarak tasvip etmediğimizi belirtmek istiyorum. TTB başkanı Türk hekimlerini ve beni temsil etmiyor." dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, Coronavirüs salgını, yaz ayları, artan coronavirüs, normal değil, tedbirler, TTB siyasi kuruluş oldu
Yorumlar
Haber Yazılımı