MHP'li Olcay Kılavuz: Ermenistan Hesap Verecek
Haber Detayı
09 Ekim 2020 - Cuma 18:58 Bu haber 2710 kez okundu
 
MHP'li Olcay Kılavuz: Ermenistan Hesap Verecek
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Çiftçi sorunları ve Karabağ işgali hakkında basın toplantısı düzenledi.
MHP Haberi
MHP'li Olcay Kılavuz: Ermenistan Hesap Verecek

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Çiftçilerin yaşadığı sorunların giderilmesi ve Ermenistan'ın Azerbaycan saldırısı konularında değerlendirmelerde bulundu.

 

ÜRETİCİLERİMİZİN SIKINTILARI GİDERİLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Mersin'in, Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden birisi olan Mersin'de, üreticilerimiz sorunlar yaşamaktadır. Bu sorunların başında, girdi maliyetlerinin yüksek olması gelmektedir. Üreticilerimiz bu maliyetlerin düşürülmesini istemektedir. Bunun yanı sıra sulama ihtiyacının karşılanması, kapalı devre sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması önemlidir. Çiftçimizi zorlayan bir başka husus, kredi ödemeleridir. Kredilerin geri ödemelerinde faizin kaldırılması ve kredilerin yapılandırılması üreticilerimizi rahatlatacaktır." dedi.

 

ERMENİSTAN SOYKIRIM VE KATLİAMLARDAN DOLAYI TARİH VE HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgaline yönelik yaptığı açıklamada, ''Dağlık Karabağ bölgesinde, uluslararası anlaşmaları hiçe sayan, hukuku ayaklar altına alan bir işgal sürüyor. Ermenistan, Sovyetler Birliği'nin dağılmasını fırsat bilerek Azerbaycan topraklarının yüzde 20'sini işgal etmiştir. Bu işgaller sırasında binlerce soydaşımızı katleden Ermenistan, medeni dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlemektedir. Dağlık Karabağ'da birçok şehir Ermenistan'ın işgali altında ve çatışmaların başladığı günden bu yana Ermeniler, sivillere yönelik saldırılarına devam etmektedir. Hınçak'tan, Taşnak'tan ve Asala'dan ilham alan Ermenistan, terör devleti olarak işlediği cinayetler, yaptığı soykırım ve katliamlardan ötürü tarih ve hukuk önünde hesap vermelidir. Ermenistan'ın gerçekleştirdiği alçakça saldırıları nefretle lanetliyorum. Karabağ'ın işgalden kurtulması tarihi bir haktır." dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, basın toplantısı, Çiftçi sorunları, Karabağ işgali, Ermenistan hesap versin, MHP, MHP Haberleri, TBMM
Yorumlar
Haber Yazılımı