MHP'li Yönter'den Sedef Kabaş'ın Kelepçe Oyununa Tepki
Haber Detayı
22 Ocak 2022 - Cumartesi 18:41 Bu haber 3270 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Sedef Kabaş'ın Kelepçe Oyununa Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaretten gözaltına alınan Sedef Kabaş'ın ters kelepçelenmiş numarası yapmasına tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Sedef Kabaş'ın Kelepçe Oyununa Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaret ettiğinden dolayı gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş'ın ters kelepçelenmiş numarası yapmasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Sedef Kabaş vakasını turnusol kağıdı olarak değerlendirip, tüm insanlık değerlerini bu tip vandallardan muhafaza etmenin namus ve şeref konusu olduğunu söyledi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARET EDEN SEDEF KABAŞ, GÖZALTINA ALINDI

 

Tele1 TV'de yayınlanan Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası proğramında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır hakaretlerde bulunan gazeteci Sedef Kabaş, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bu halk çok şans verdi, çok iyi makamlara getirdi. Meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır. Görüyoruzki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur.'' sözlerinden dolayı gözaltına alındı.

 

SEDEF KABAŞ'IN TERS KELEPÇE NUMARASI DEŞİFRE OLDU

 

Gözaltına alınan Sedef Kabaş, polis aracından indirildiği sırada kameralara ters kelepçelendi algısı oluşturmak için kelepçelenmemiş ellerini bilerek arkasına götürerek parmaklarını birleştirdi. Türkiye'de ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri yapanların ters kelepçeyle gözaltına alındığı algısını dünyaya göstermek isteyen Sedef Kabaş'ın ters kelepçe numarası, görüntülerin tamamı yayınlanınca ortaya çıktı. Sedef Kabaş'ın ters kelepçe tiyatrosuna sosyal medyadan binlerce tepki gösterilirken, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Sedef Kabaş'ın ters kelepçelenmiş numarası yapmasını düşmanlık ve şeytanlık olarak değerlendirdi.   

 

MHP'Lİ YÖNTER'DEN SEDEF KABAŞ'IN TERS KELEPÇE NUMARASINA TEPKİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır hakaret ettiğinden dolayı gözaltına alınan Sedef Kabaş'ın ters kelepçelenmiş numarası yapmasını düşmanlık ve şeytanlık olarak değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Cumhurun başına, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ağza alınmayacak şekilde hakaret eden bir insan müsveddesi, gözaltı sırasında lekeli bileklerine kelepçe takılmamasına rağmen tam tersi bir algı oluşturmaya çalışmış. Haya yok, haysiyet yok, ne var peki? Düşmanlık, şeytanlık!'' dedi.

 

DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ DÜZEYSİZLİĞİN ATLAMA TAŞI SAYILAMAZ

 

Cumhurbaşkanlığı makamına hakareti ifade özgürlüğü kapsamında sunup, Türkiye'de ifade özgürlüğü kapsamında eleştiri yapanların ters kelepçeyle gözaltına alındığı algısını dünyaya göstermek isteyen Sedef Kabaş'a tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''İfade özgürlüğü ihanete özgürlük olamaz. Düşünce özgürlüğü alçakların alçağı bir düzeysizliğin rampası, basamağı, atlama taşı sayılamaz. Sedef Kabaş vakası turnusol kağıdıdır, tüm insanlık değerlerini bu tip vandallardan muhafaza etmek hem namus hem de şeref konusudur.'' dedi.

 

Resim

Resim

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağır hakaretten, gözaltına alınan, gazeteci, ters kelepçe, numarası, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı