MHP'li Yönter'den Renancı Meral Akşener'e Tepki
Haber Detayı
02 Mayıs 2021 - Pazar 20:38 Bu haber 3329 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den Renancı Meral Akşener'e Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Müslümanları barbar ve cani olarak gören Ernest Renan'ı savunan Akşener'e tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den Renancı Meral Akşener'e Tepki

Eski Grek kültürüne yakınlık duyan, Doğu hıristiyanlarını kurtarmanın yolunun Osmanlı Devleti’nin parçalanmasından geçtiğine inanan, Müslümanları barbar ve cani olarak görüp Türkiye’nin Mısır’a sahip olması yerine İngiltere’nin orayı işgal etmesine razı olan Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunan Meral Akşener'in Türk ve İslam düşmanlarıyla elele verdiğini söyledi.

 

TÜRK MİLLİYETÇİSİ OLMAYAN AKŞENER, HER DEVRİN ŞAKŞAKÇISIDIR

 

Türk ve İslam düşmanı Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Meral Akşener Ernest Renan’ı ya bilmiyor veya biliyor da meşrebine uygun davranıyor! İkisi de mümkün. Akşener Renan milliyetçiliğini savunuyor, bunu utanmadan tekrarlıyor. Böyle birisinin ne Türklüğü ne de inançlarımızı ağzına almaya zinhar hakkı ve haysiyeti yoktur. Akşener milliyetçi değildir. Her devrin çarkçısı, her çıkarın şakşakçısıdır. Ernest Renan, 29 Mart 1883’te Sorbonne Üniversitesi’nde 'İslam ve Bilim' isimli konferans vermiştir. Bunu bilip de Renan milliyetçiliğinden bahsetmek Türk ve İslam düşmanlarıyla elele vermektir.'' dedi.

 

RENANCI AKŞENER'E KARŞI BİZ TÜRK MİLLİYETÇİSİYİZ

 

Kayı boyunun Tamgasını partisinin amblemi olarak kullanmasına rağmen, Kayı Boyunun kurduğu Osmanlı Devleti'nin parçalanmasını ve topraklarına Doğu hıristiyanlarının yerleşmesini isteyen Ernest Renan'ın Milliyetçiliğini savunan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ''Yabancı hayranı, siyasi işbirlikçi ve işportacı Renan milliyetçilerine cevap mahiyetindeki tarihi cezayı Türk milleti çok !Y! verecek. Varsın onlar Renancı olsunlar. Biz Türk’üz, Türkçü’yüz, Türk milliyetçisiyiz. Elbette sonuna kadar Turan ülküsüyle dolup taşacağız.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Ernest Renan, Osmanlı Devleti, Türk Milliyetçiliği, parçalanmasını isteyen, Müslüman düşmanı
Yorumlar
Haber Yazılımı