MHP'li Kalyoncu Sera Gazı Kurnazlığını Ortaya Çıkardı
Haber Detayı
02 Mayıs 2021 - Pazar 12:10 Bu haber 2032 kez okundu
 
MHP'li Kalyoncu Sera Gazı Kurnazlığını Ortaya Çıkardı
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, gelişmiş ülkelerin sera gazı salınımları konusunda yaptığı kurnazlıkları ortaya çıkardı.
MHP Haberi
MHP'li Kalyoncu Sera Gazı Kurnazlığını Ortaya Çıkardı

Küresel ısınmayı tetikleyerek iklim değişikliğine neden olan sera gazı salınımları hakkında açıklamalarda bulunan MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, gelişmiş ülkelerin şirketleri üretimlerini sömürdükleri ülkelere kaydırırken üretimden kaynaklanan sera gazı salınımları sorumluluğundan kurtulmaya çalıştığını belirterek, sömürülen ülkelerin hesabına yazılan sera gazı salınımlarının sorumluluğunun üretimi yapan şirketin ait olduğu ülkeye yazılması gerektiğini söyledi.

 

GELİŞMİŞ ÜLKELER SERA GAZI SALINIMLARININ SORUMLULUĞUNU ÜZERİNDEN ATIYOR

 

Gelişmiş ülkelerin sera gazı salınımları konusunda yaptığı kurnazlıkları ortaya çıkaran MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gelişmiş ülkelerin şirketleri üretimlerini farklı ülkelere kaydırmış durumda. Bu durumda salınım yaptıkları sera gazı hangi ülkenin hesabına yazılıyor. Üretimi yapana mı? Yaptığı ülkeye mi? Tüm üretimi ve karbon salınımlarını başka ülkelere kaydırmak sorumluluktan kurtarmaz.'' dedi.

 

SÖMÜRÜLEN ÜLKELERE YAZILAN SORUMLULUK SÖMÜREN ÜLKEYE DE YAZILMALIDIR

 

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, ''Ayrıca sera gazı salınımında tarihi sorumluluk değerlerinde sömürgeci ülkelerin sorumluluk oranları çok düşük bunların başında Fransa ve İngiltere geliyor. Bu gibi ülkelerin sömürdükleri ülkelerdeki faaliyetleri ve karbon salınımları da kendi sorumluluğuna eklenmelidir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İzmir Milletvekili, Hasan Kalyoncu, gelişmiş ülkelerin, sera gazı salınımı, sömürülen ülkeler, sorumluluk alınmalı, eklemelidir, MHP, dünya, iklim
Yorumlar
Haber Yazılımı