MHP'li Yönter'den İmama Tepki Kaymakama Destek
Haber Detayı
21 Ocak 2024 - Pazar 09:39 Bu haber 2228 kez okundu
 
MHP'li Yönter'den İmama Tepki Kaymakama Destek
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, okuduğu Hutbedeki Şehitlere dua bölümünü çıkaran imamı uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e destek verdi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter'den İmama Tepki Kaymakama Destek

Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği hutbeden şehitlere rahmet dilenen bölümü okumayan Bahçelievler Camii imamına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Hutbenin tamamını okuması için İmamı uyaran Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller'e destek verdi.

 

CAMİ İMAMI DİYANET'İN GÖNDERDİĞİ HUTBEYİ EKSİK OKUDU

 

Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde bulunan Bahçelievler Camii imamı, Diyanet İşleri Başkanlığının gönderdiği hutbede yer alan, ''Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri ulvî değerleri yaşamak ve yaşatmaktır. Geçen hafta hain bir terör saldırısı nedeniyle vatan evlatlarımız şehadet makamına ulaştı. İnanıyoruz ki, Rabbimizin rahmeti şehitlerimizin üzerinedir. Onlar, kendilerine müjdelenen cennet nimetleriyle sevinmektedirler. Şehitlerimizi ve gazilerimizi yetiştiren anne babalar başımızın tacıdır. Onların eş ve çocukları en değerli emanetimizdir. Biliyoruz ki, Allah’ın yardımı müminlerle beraberdir ve zafer inananlarındır. Vatanımıza göz diken, milletimize ve ümmet-i Muhammed’e düşmanlık besleyen, Filistin’de bebek, kadın, yaşlı demeden masumları katleden işgalci zalimlere gelince, onlar, mutlaka kaybedeceklerdir.'' duayı okumadı.

 

Hutbenin eksik okunduğunu farkeden Diyarbakır Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Burak Akeller, İmamdan Hutbenin tam okunmasını rica etti. Uyarı üzerine, İmam okumadığı bölümü okudu. Namazdan sonra, Hutbeyi neden eksik okuduğunu soran Kaymakam Akeller'e cevap veren İmam, baskı altında olduğunu söyledi.

 

Bahçelievler Camii imamı, bu meseleyi bağlı olduğı Memur-Sen'e bildirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İmamın darp edildiğini iddia ederek Kaymakamı çirkin sözlerle hedef aldı. O saatten sonra açıklama yapan Memur-Sen'in diğer yöneticileri de sadece uyarma görevini ifa eden Kaymakamı hedef aldılar. 

 

Türkiye genelinde bir çok Vali, Vali Yardımcısı ve Kaymakamlar, Türkiye Kamu-Sen Yöneticileri, Şehit ve Gazi Derneği Yöneticileri ve vatandaşlar, İmama tepki gösterip Kaymakamı destekleyici açıklamalar yaptı. Konuyla ilgili MHP'li yöneticiler de peş peşe açıklama yaptılar.

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN İMAMA TEPKİ KAYMAKAMA DESTEK

 

Okuduğu Hutbedeki Şehitlere dua bölümünü çıkaran imamı uyaran Kulp Kaymakamı Burak Akeller’e destek veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Diyarbakır Kulp ilçesi Kaymakamı Burak Akeller’in şehitlerimize göstermiş olduğu hürmetten dolayı yürekten kutluyor, her daim arkasında olduğumuzu önşartsız paylaşıyorum…Helal olsun… Vatan toprağında sıradağlar gibi duran kahraman şehitlerimizi hürmet,  minnet ve rahmetle anıyor, manevi hatıraları önünde tazimle eğiliyorum… Şehidine sahip çıkan şerefine sahip çıkar, namusuna sahip çıkar, bekasına sahip çıkar, imanına sahip çıkar; katili, caniyi, teröristi, işbirlikçiyi, ihanet severleri reddeder… Ne mutlu Cennetin gül yüzlülerine, gürbüz yiğitlerine… Allah onlara layık etsin inşallah.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İzzet Ulvi Yönter, okuduğu Hutbe, İmam, Kaymakam, uyarı
Yorumlar
Haber Yazılımı