MHP'li Özdemir'den Mücadelenin Uzaya Taşınması Vurgusu
Haber Detayı
20 Ocak 2024 - Cumartesi 09:45 Bu haber 1388 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Mücadelenin Uzaya Taşınması Vurgusu
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye'nin küresel üstünlük mücadelesini uzaya taşımasının önemine dikkat çekti.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Mücadelenin Uzaya Taşınması Vurgusu

Mersinli Yörük Türkmen bir ailenin evladı Albay Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin ilk astronotu olarak uzaya çıkması konusunda değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, uzaya çıkan ilk cacabey olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı'nın Türk Milletini gururlandırdığını belirterek, 21. Yüzyılın Türk ve Türkiye Yüzyılı olması hedefini ortaya koyan Türkiye'nin küresel üstünlük mücadelesini uzaya taşımasının önemine dikkat çekti. 

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN TÜRK ASTRONOTUN UZAYA ÇIKMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA

 

Bölgesel güç olma hedefinden küresel güç olma hedefine hızlı geçiş yapan Türkiye'nin küresel üstünlük mücadelesini uzaya taşımasının önemine dikkat çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz için Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının başlangıcında Türk Hava Kuvvetleri mensubu Alper Gezeravcı, dün uzaya çıkan 'ilk cacabey' olarak tarihe geçmiş, millet olarak hepimizi gururlandırmıştır. Küresel üstünlük mücadelesinin 21. yüzyıldaki ana sahalarının başında gelecek olan uzay mecrasındaki rekabette Türkiye'nin güçlü bir varlık göstermesi, milli çıkarlarımız açısından son derece değerlidir. Sayın Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapacağı deneylerle tarihe not düşülmesi, milli hedeflerimize başlangıç açısından da öneme sahiptir. Temennimiz, hükümetimiz tarafından başlatılan uzay programı ile ülkemizin gelecekte kendi imkanları vesilesiyle uzaya kesintisiz erişimde bulunması ve ayyıldızlı albayrağımızın Allah'ın izniyle sonsuzluğun karanlığında da dalgalanarak insanlığa ışık olmasıdır.'' dedi.

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Türkiye, ilk astronot, Alper Gezeravcı, uzay
Yorumlar
Haber Yazılımı