MHP'li Yönter: Adaletsizliği Dünya Daha Fazla Kaldıramaz
Haber Detayı
25 Temmuz 2021 - Pazar 18:22 Bu haber 3535 kez okundu
 
MHP'li Yönter: Adaletsizliği Dünya Daha Fazla Kaldıramaz
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Küresel adaletsizliği ve derin çelişkileri dünyanın daha fazla kaldıramayacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yönter: Adaletsizliği Dünya Daha Fazla Kaldıramaz

Zengin ülkeler ile fakir ülkeler arasındaki gıda dağılımının adaletsizliği her zaman konuşulurken, Coronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla aşı dağılımındaki adaletsizlin insanlık için yeni bir tehdit olmasıyla ilgili bir haberi paylaşarak değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, çok kazananla hiç kazanmayan, çok doyanla hiç doymayan arasındaki derin çelişkiyi dünyanın daha fazla kaldıramayacağını söyledi.

 

ADİL OLMAYAN AŞI DAĞILIMININ ZENGİN ÜLKELERE RİSKİ İLE İLGİLİ YAYINLANAN HABER

 

Gelişmiş ülkelerin çoğunda, yaz sonuna kadar her vatandaşın aşı sırasının geleceği konuşulurken, Asya, Afrika ve Latin Amerika'daki yoksul ülkelerin çoğunda aşı kıtlığından dolayı aşılamaya dahi başlanılamadı. Dünya nüfusunun yüzde 16'sının yaşadığı en zengin ülkeleri, mevcut beş aşının yüzde 70’ini kendi kullanımlarına ayırmışlar. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, tüm aşıların sadece yüzde 0,2'si yoksul ülkelerde uygulandı. Bu verilere ışığında yoksul ülkelerde toplu aşılamanın en erken 2024'te başlanabileceği tahmin ediliyor. Bu şartlarda dünyadaki Coronavirüs yayılmaya devam edeceğinden, oluşan yeni varyantların zengin ülkelere sıçramasından korkuluyor. Yani aşının adaletsiz dağılımının daha çok riskli olduğu görülmeye başlandı.

 

MHP'Lİ YÖNTER: DÜNYA DAHA FAZLA KALDIRAMAZ

 

Coronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla aşı dağılımındaki adaletsizlin insanlık için yeni bir tehdit olmasıyla ilgili bir haberi paylaşarak, değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Küresel adaletsizliğe, insani ve vicdani eşitsizliklere, yaygınlaşan haksızlık ve hukuksuzluklara çok güçlü şekilde itiraz etmek insan onurunun gereğidir. Çok kazananla hiç kazanmayan, çok doyanla hiç doymayan arasındaki derin çelişkiyi dünya daha fazla kaldıramaz.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzzet Ulvi Yönter, Küresel adaletsizlik, derin çelişkiler, dünya kaldıramaz, zengin ülkeler, fakir ülkeler, gelişmiş, az gelişmiş, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı