MHP'li Yılmaz'dan Gıda Fiyatlarındaki Artışa Tepki
Haber Detayı
14 Şubat 2021 - Pazar 10:28 Bu haber 3036 kez okundu
 
MHP'li Yılmaz'dan Gıda Fiyatlarındaki Artışa Tepki
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, gıda fiyatlarındaki artışa, manav ve pazarcılık sektörünü yok eden zincir marketlere tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yılmaz'dan Gıda Fiyatlarındaki Artışa Tepki

Yaş sebze ve meyvelerin üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar aşırı pahalanmasına tepki gösteren MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz,TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, zincir marketlerin izlediği satış politikasıyla Manav ve Pazarcılık sektörünü yok ettiğini söyledi.

 

GIDA FİYATLARI VE DÜNYADA YAŞANAN KITLIĞIN ARTIŞI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Son günlerde gıda fiyatlarındaki artışın önemli sebeplerinden biri de yaş sebze ve meyvelerin üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar olan kayıplarından kaynaklanmaktadır. Bir araştırmaya göre ülkemizin yaş sebze ve meyvedeki kaybı aynı sektörün ihracat rakamlarının 4 katıdır. Bu rakamlar, gıda fiyatlarının ve dünyada yaşanan kıtlığın anormal derecede arttığı bugünlerde gözden kaçırılmayacak kadar büyük rakamlardır.'' dedi.

 

ZİNCİR MARKETLERİN MANAV VE PAZARCI SEKTÖRÜNÜ YOK EDEN SATIŞ POLİTİKASI

 

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, ''Özellikle zincir marketlerin piyasada pazar kapmak adına yapmış oldukları sorumsuz satış politikaları ve bunlara imkân sağlayan yerel yönetimler, pazarcılık ve manavlık sektörünün yok olma aşamasına gelmesine sebep olmuştur. Manavlık ve pazarcılık sektörünün sekteye uğramasıyla piyasayı ele geçirdiğini düşünen zincir marketlerin fiyat belirlemedeki tavrı hemen değişmiş, fiyatları yukarı doğru tırmandırmaya başlamışlardır. Bir yandan fiyatları tırmandıran zincir marketler, diğer yandan ürünlerin çürüyerek çöpe atılmasının ve gıda sarfiyatının öncüsü olmaktadır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Düzce Milletvekili, Ümit Yılmaz, TBMM, MHP TBMM, gıda fiyatları, fiyat artışları, zincir marketler, manav ve pazarcı, yok edilen, fiyat oyunu, market
Yorumlar
Haber Yazılımı