MHP'li Kılavuz'dan Öğrenci ve Ehliyet Affı Talebi
Haber Detayı
14 Şubat 2021 - Pazar 08:44 Bu haber 4992 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Öğrenci ve Ehliyet Affı Talebi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, öğrenci affı ve ehliyet affı konusundaki önerilerini TBMM'de açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz'dan Öğrenci ve Ehliyet Affı Talebi

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, teröre bulaşmış olanlar hariç bir şekilde okuldan ilişiği kesilenlere öğrenci affı ve ekmeğini şöförlükten kazananlara ehliyet affı getirilmesini talep etti.

 

TERÖR İRTİBATLI OLANLAR HARİÇ İLİŞİĞİ KESİLEN ÖĞRENCİLERE AF TALEBİ 

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ''Yüksek lisans ve doktora programlarındaki tezler verilen süre zarfında teslim edilememiş ve ciddi bir mağduriyetin önü açılmıştır. Diğer yandan, çeşitli sosyal ve ekonomik nedenlerden ötürü ve bir mecburiyet sonucu eğitim hayatını kendi istekleriyle sonlandırmak zorunda kalan veya eğitim kurumlarınca muhtelif nedenlerle 'ilişiğin kesilmesi' kararı alınması nedeniyle eğitim hakkını kaybeden öğrencilerimiz vardır. Türk gençliğinin eğitim alma hakkını sağlamak ve yaşadıkları mağduriyeti gidermek elzemdir. Terör irtibatı nedeniyle ilişiği kesilenler hariç olmak üzere, öğrenci affı getirilmesi yerinde olacaktır. Öğrenci affı bekleyenlere müjdeli bir haber verelim ve yüzlerini güldürelim.'' dedi.

 

ŞÖFÖRLÜĞÜ MESLEK OLARAK YAPANLARA EHLİYET AFFI

 

Sadece kural hatasıyla ehliyetine el konulan şöförlüğü meslek olarak yapanlara ehliyet affı isteyen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Bununla birlikte, cana kastetmemiş, yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle ehliyetlerine el konulmuş, pandemi sürecinde zor günler yaşayan, ekmeğini şoförlük yaparak kazananlara da ehliyet affı çıkarılması talepler arasındadır.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Mersin Milletvekili, Olcay Kılavuz, ehliyet affı, öğrenci affı, öğrencilere af, kural hatası, öğrenim göremeyen, af getirilmesi, TBMM, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı