MHP'li Yıldız: Seçmenleri Kökenine Göre Ayrıştırmayın
Haber Detayı
12 Ocak 2024 - Cuma 11:49 Bu haber 2031 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Seçmenleri Kökenine Göre Ayrıştırmayın
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçmenleri kasıtlı olarak kökenlerine göre tanımlamaya çalışanlar konusunda açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Seçmenleri Kökenine Göre Ayrıştırmayın

Her seçim öncesinde olduğu gibi Türk Milletini ayrıştırıcı saldırıların arttığı bir ortamda, medyaların seçmenleri kökenlerine göre tanımlama gayretkeşliğine soyunmasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, seçmenleri kökenlerine göre tanımlamaya çalışan medyalara, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 6. maddesini ve Anayasa'nın 66. maddesindeki vatandaşlık tanımını hatırlattı.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN VATANDAŞLARI AYRIŞTIRMAYA ÇALIŞAN MEDYALARA TEPKİ

 

Medyaların seçmenleri kökenlerine göre tanımlama gayretkeşliğine soyunmasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Seçmen’in kim olduğu, hak ve yetkileri Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 6. maddesinde yazılıdır. Buna göre; 18 yaşını dolduran her Türk Vatandaşı seçme ve halk oylamasına katılma hakkına sahiptir. Medyada yapılan bazı programlarda belli bir maksada mahsus olarak seçmeni, Kürt seçmen, Laz seçmen, Arap seçmen olarak tarif etmek şu katılmamış bir bölücülüktür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşlarının adı Türk’tür.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, seçmenler, kasıtlı olarak, kökeni, ayrıştırma
Yorumlar
Haber Yazılımı