MHP'li Yıldız'dan Z Kuşağının MHP'yi Destekleme Oranı
Haber Detayı
13 Ekim 2021 - Çarşamba 10:55 Bu haber 2387 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Z Kuşağının MHP'yi Destekleme Oranı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dijital toplum çocukları diye tarif edilen Z Kuşağının MHP'yi destekleme oranını açıkladı.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Z Kuşağının MHP'yi Destekleme Oranı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, gençleri X,Y,Z harfleriyle kategorize etmediklerini açıklamasından sonra, muhaliflerin Z Kuşağı üzerinden algı operasyonu yapmaya devam etmesi üzerine, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, dijital toplum çocukları diye tarif edilen Z Kuşağının yüzde 35’inin MHP'yi desteklediğini açıkladı. 

 

Z KUŞAĞI TARTIŞMASINA MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN YORUMU

 

1997- 2012 yılları arasında doğan demografik grubu Z Kuşağı diye tanımlayanların, kategorize ettikleri kuşaktaki gençler üzerinde algı operasyonu yapmaya devam ediyor. 2018 yılındaki milletvekili seçimlerinde yaşları tutmadığı için oy kullanamayan gençlerin, genel seçmenin tercihiyle uyumlu bir tercihi olmasına rağmen, diğer yaş gruplarındaki seçmenden farklı siyasi refleksler gösterdiğine ve muhalefet partilerine daha çok oy vereceği yönünde algı oluşturulmaya çalışılıyor. Z Kuşağı tartışmalarına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Tok gezip açlık edebiyatı yapanların gençlerimize oy gözüyle baktıkları malumumuzdur. Ancak biz Türk gençliğine bakınca oy görmüyoruz, gelecek görüyoruz. Sandık görmüyoruz, Türk milletinin güvencesini görüyoruz. Gözlerine kara perde inenler nasıl bakar bilemem, ama biz gençliğe bakınca x, y, z görmüyoruz, alayını evladımız, alayını kardeşimiz, alayını yılmaz ve yıkılmaz Türk gençliğinin saygın ve sahiplenilmesi gereken bir parçası değerlendiriyoruz.'' dedi.

 

MHP'Lİ MEVLÜT KARAKAYA: CUMHUR İTTİFAKINDAKİLERİN ÇOCUKLARI BAŞKA BİR KUŞAK MI?

 

Z Kuşağının tamamını Cumhur İttifakı'na muhalif olarak gösterme gayretkeşliğine giren muhaliflere, MHP'den ilk tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'dan gelmişti. Haziran ayında açıklama yapan Karakaya, ''Biz Cumhur İttifakının mensuplarının da evlerinde Z kuşağı olarak tanımladığınız evlatlarımız-torunlarımız var. Tıpkı sizin gibi bizler de beraber yaşıyoruz. Cumhur İttifakındakilerin çocukları başka bir kuşak mı?'' sözleriyle, muhaliflerin Z Kuşağının tamamını Cumhur İttifakı'nın karşısındaymış gibi gösterme algısını yerle bir etmişti.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ: Z KUŞAĞININ YÜZDE 35'İ MHP DİYOR

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, gençleri X,Y,Z harfleriyle kategorize etmediklerini açıklamasından sonra, muhaliflerin Z Kuşağı üzerinden algı operasyonu yapmaya devam etmesi üzerine, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''2023 seçimlerinde 62 milyon 411 bin 753 seçmen oy kullanacak. Bu seçmenlerin 5 Milyon 940 bin 916’sı ilk defa oy kullanacak. Dijital toplum çocukları diye tarif edilen Z kuşağının 35’i MHP diyor. 9 Ekim’de yapılan Türk Gençlik Kurultayı bu hakikati Dünya aleme gösterdi.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Mevlüt Karakaya, Devlet Bahçeli, Z Kuşağı, tartışması, gençler, Türk Gençliği, MHP, oy oranı, Cumhur İttifakı, muhalifler
Yorumlar
Haber Yazılımı