Bahçeli'den Milliyetçi Ülkücü Hareket'e Yeni Bir Görev
Haber Detayı
12 Ekim 2021 - Salı 17:57 Bu haber 3227 kez okundu
 
Bahçeli'den Milliyetçi Ülkücü Hareket'e Yeni Bir Görev
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarihi görev ve sorumluluklarıyla kutsal bir görevle karşı karşıya kalan Milliyetçi Ülkücü Hareket'e düşen yeni bir görevin detaylarını açıkladı.
MHP Haberi
Bahçeli'den Milliyetçi Ülkücü Hareket'e Yeni Bir Görev

TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,  Küresel emperyalizmin sömürüsünden mazlum milletleri kurtarıp dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirebilmek için uluslararası yeni bir dengenin şart olduğunu belirterek yeni bir dünya düzeninin kurulmasının gerekliliğine dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin doğrulmasıyla başlayacak olan yeni bir aydınlanma sürecini, dünyaya hükmeden ecdadından kalan yönetim mirasıyla ancak Türk Milliyetçilerinin başlatabileceğini belirterek, tarihi görev ve sorumluluklarıyla kutsal bir görevle karşı karşıya kalan Milliyetçi Ülkücü Hareket'e yeni bir görev düştüğünü söyledi. 

 

MİLLİYETÇİLİK YABANCI AKIMLARA KARŞI GÜVENCE, MİLLİ BİRLİK RUHUNUN GÜVENLİK DUVARIDIR

 

Merhum Hocamız Prof.Dr.Erol Güngör, “İslam’ın Bugünkü Meseleleri” isimli başucu eserinde milliyetçilikle ilgili çarpıcı görüşlerinin bir kısmını paylaşmış ve şunları ifade etmişti: “Milliyetçilik, bir dış mesele olarak göründüğü zaman yerli kültürün yabancı kültüre karşı çıkması şeklinde cereyan etmektedir. Bir iç mesele olduğu zaman ise asıl iş memlekette milli birliğe engel olacak mahiyetteki kültürel, ekonomik ve sosyal farklılaşmaların asgariye indirilmesidir. Milliyetçilik ilk hamlede milli birlik ve bütünlüğün kazanılması davasıdır.” Bu düşüncelerden anlaşılacağı üzere, milliyetçilik yabancı akımlara karşı güvence, milli birlik ve dayanışma ruhunun da güvenlik duvarıdır. Hayattan kopuk, insandan mahrum, gerçeklerden uzak bir milliyetçilik havada ve boşlukta uçuşan fikir kırıntıları gibidir. Bizim milliyetçiliğimiz bizatihi hayatın içindedir, milletimizin vicdanındadır, Allah’ın izniyle iradesinin de tezahürü olacaktır. Arzumuz, amacımız ve arayışımız öteden beri budur.

 

MHP'YE ATILAN İFTİRA VE SALDIRILARIN HİÇ BİRİSİ TESADÜF DEĞİLDİR

 

MHP'ye atılan iftiraların, yoğunlaşan saldırıların, yaygınlaşan küresel tahammülsüzlüklerin gelişim ve ilerleyiş rotası titizlikle okunduğu takdirde, bunların hiç birisinin tesadüfi olmadığı görülecektir. Nevzuhur yeni bir Dünya düzeni söylem ve dayatmasının, hatta milletsiz devlet, devletsiz millet projelerinin önündeki en büyük engel milli devletler ve güçlü millet oluşumlarıdır. Bu nedenle küresel güçler ve mütecaviz ülkeler, milli devletlerdeki yönetim iradesinin millet üstü birliklerle ve güçlerle paylaşılmasını uzun süreden beri dayatmaktadır. Bu paylaşma, elbette ki egemen gücün lehine, mahkûm milletin aleyhine gerçekleşecektir. Ancak, bu asimetrik etki aslında milliyetçiliğin yükselmesinin de bir dayanağıdır. Bu itibarla küresel aktörler açısından, ülkelerdeki yükselen milliyetçiliğin kırılması; dil, din, etnik veya mezhep farklılıklarının kaşınması ve bunların üzerinden ilk etapta özerk, sonra da federal devletler oluşturulması melun bir hedef olarak her zaman güncelliğini korumuştur.

 

KÜRESELCİLERİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL MHP VE CUMHUR İTTİFAKI'DIR

 

Bu hedefe öncelikle taşeronlar eliyle ulaşılması esas alınmıştır. Bununla mündemiç CHP, HDP, İP, Deva, Gelecek Partisi ve irili ufaklı diğer zillet partileri tembihli, görevli ve taşeron siyasetin lekeli temsilcileridir. Zillet ittifakı çözülme ve yıkım siparişini bedeli mukabilince almıştır. Zira her şey gün gibi ortadadır, zelil siyaset simalarının kaçacak, gerçekleri inkar edecek hayası da, hali de kalmamıştır. Egemen güçler kendi yayılmacı emelleri için milliyetçi perspektifle hareket ederken, ellerini uzattıkları ülkeler için milliyetçiliği bastırmaya, karalamaya, kötü göstermeye çalışmak gibi bir ikilemin ve tenakuzun dibindedir. Ancak maksadı ne olursa olsun, küresel sömürünün önündeki en önemli engel milli devlet yapısı ve bu yapının temel taşı olan Milliyetçi Hareket ve Cumhur İttifakı’dır. Başka bir deyişle, bir milletin yükselişinin müspet dayanağı milliyetçiliktir; milli kimliğin gücü de milli devletin çelik gibi sağlamlığıdır.

 

YENİ BİR ULUSLARARASI DENGE KURULMASI ŞART OLMUŞTUR

 

Küresel gelişmelerin bir figüranı, pasif bir ögesi, edilgen bir yüklenicisi değil baş aktörü olmayı hedefleyen milliyetçi fikriyat, yalnızca Türkiye’yi değil soydaşlarımızı ve müşterek kültür dairesinde yaşayan mazlum milletleri de kurtaracak muhteşem bir anlayışı temsil etmektedir. Buradan çıkarılması gereken sonuç, çoğulcu yeni bir dünya sistemine duyulan ihtiyacın, yeni baştan kurgusu yapılması gereken uluslararası yeni bir dengenin şart olduğu gerçeğidir. Bugün bütün insanlık, çevre sorunundan enerji sorununa, ekonomik eşitsizlikten terör sorununa, bulaşıcı hastalıklardan adalet sorunlarına kadar yüz yüze bulunduğu tehlikelerle ortak bir kaderi paylaşmaktadır. Bu ortaklık insanlık değerlerinin, insanlık mirasının, insan olmanın onur ve şerefinin ortak paydasıdır. Dünyayı daha yaşanır bir yer haline getirebilmek, Afrika'dan Asya’ya, Avrupa’dan Amerika’ya kadar yerkürenin her köşesinde yaşayan bütün insanlık için kaçınılmaz bir amaç haline gelmelidir.

 

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE DÜŞEN YENİ BİR GÖREV

 

 Bu anlayış, bir yönüyle Türk milliyetçilerine düşen tarihi görev ve sorumlulukları göstermektedir. Aynı zamanda cihan imparatorluğu kurmuş olan aziz ecdadımızdan kalan yönetim mirasının da bir gereğidir. İnsan merkezli, hak ve adalet ilkelerine müzahir, gönüllü paylaşımı ve işbirliğini amaçlayan, küresel kaynakları hakkaniyetle insanlığın istifadesine sunan yeni bir aydınlanma süreci, inanıyorum ki Türk milletinin doğrulmasıyla başlayacaktır. Bu ümit yeşerdikçe ihanet kamçı yemiş, çifte çemiş gibi tepinmektedir. Gelişmelerin seyrine baktığımızda, ilhamını ve sevgisini büyük Türk milletinden alan Milliyetçi Hareket, devlet ve milletimizin bekası için dünden daha önemli ve kutsal bir görevle karşı karşıyadır. Ve Cenab-ı Allah’ın izniyle bu kutlu görevi partimiz Cumhur İttifakı çatısı altında başarıyla yerine getirecektir. İnancımız, kararlılığımız ve hedefimiz bu yöndedir.
 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Devlet Bahçeli, Türk Milliyetçileri, Milliyetçi Ülkücü Hareket, yeni dünya düzeni, yeni bir görev, kutsal vazife, yönetim mirası, küresel, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı