MHP'li Yıldız'dan Türkiye'ye Ceza Veren AİHM'e Tepki
Haber Detayı
12 Temmuz 2022 - Salı 10:29 Bu haber 2255 kez okundu
 
MHP'li Yıldız'dan Türkiye'ye Ceza Veren AİHM'e Tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Osman Kavala davasında verdiği kararla Türkiye'ye yaptırım yolunu açan AİHM'e ve muhaliflere tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız'dan Türkiye'ye Ceza Veren AİHM'e Tepki

Osman Kavala davası konusunda verdiği ceza kararıyla Türkiye'ye yaptırım yolunu açan AİHM'e ve karara sevinen Osman Kavala savunucusu muhaliflere tepki gösteren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Osman Kavala için 2019'da verilen kararın gereğini Türkiye'nin yerine getirdiğini hatırlatarak, bir taşla kuş sürüsünün avlanamayacağını söyledi.

 

OSMAN KAVALA'NIN SERBEST KALMASINI İSTEYENLER HİÇ BOŞ DURMADI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Kavala, Soros'un kuryesidir. Kavala, Gezi Parkı olaylarının finansörü, azmettiricisi, kışkırtıcısıdır.'' sözleriyle tepki gösterdiği Osman Kavala, yargılandığı Gezi Parkı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Türk Adaletinin bu kararını hazmedemeyen küresel güçler ve Türkiye'deki işbirlikçileri, Osman Kavala'nın serbest bırakılması taleplerini sürekli olarak gündemde tutmuştu. 6'lı muhalif ittifakta bulunan siyasi partiler, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için sürekli açıklama yapmışlardı.

 

AİHM'İN CEZASI, TÜRKİYE'YE YAPTIRIM YOLUNU MU AÇTI?

 

Osman Kavala'nın serbest bırakılmasına yönelik Avrupa'nın Türkiye'ye baskıları devam ederken, gündeminde bulunan 22 dosyayı bir kenara bırakarak Osman Kavala dosyasını öne alan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 11 Temmuz 2022 tarihinde aldığı kararla, Türkiye'nin Osman Kavala davasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini ve yükümlülüklerini yerine getirmediğini belirterek, Türkiye'nin 7 bin 500 euro mahkeme masrafını ödemesine karar verdi.

 

AİHM, bu kararıyla Türkiye'yi yükümlülüğünü yerine getirmeyen ülke konumuna sokmaya çalıştı. Kurallara göre, yükümlülüğünü yerine getirmeyen bir ülkeye "üyelikten çıkarma, oy hakkının dondurulması" gibi yaptırımlar uygulanabiliyor.

 

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AİHM'E TEPKİ

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 11 Temmuz 2022 tarihli kararına tepki gösteren Adalet Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Türkiye, AİHM kararlarına uymayı taahhüt etmiş ve bu taahhüdünün gereğini daima yerine getirmiş bir ülkedir. Türkiye, AİHM kararlarına uyma oranı en yüksek ülkelerden biridir. Zira üye ülkelerin AİHM kararlarını icra oranı 80,20 iken Türkiye’nin icra oranı 87,98’dir. Diğer kararların icra süreci ise devam etmektedir. Türk yargı makamları, AİHM’in Kavala hakkında verdiği 10 Aralık 2019 tarihli kararını uyguladıklarını defaatle belirtmişlerdir. AİHM Büyük Daire gündeminde 22 dosya bulunmasına ve hâlihazırda derdest dosyaların tamamına yakınının Kavala dosyasından daha önceki tarihlerde, bir kısmının ise en az bir yıl önce Büyük Daire’ye gelmiş olmasına rağmen Kavala dosyasının öne çekilmesi; AİHM’in güvenilirliğini ve itibarını olumsuz etkileyeceği gibi AİHM’in Türkiye’ye karşı objektifliği ve tarafsızlığı konusunda kamuoyumuzdaki tartışmaları da artıracaktır.'' dedi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN AİHM'E VE OSMAN KAVALA'YI SAVUNAN MUHALİFLERE TEPKİ

 

Osman Kavala davası konusunda AİHM’in 11 Temmuz 2022 tarihinde aldığı karar, Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen Türkiye'deki muhalifleri sevindirirken, verdiği cezalarla Türkiye'ye yaptırım yolunu açtığı söylenen AİHM'e ve karara sevinen muhaliflere tepki gösteren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''AİHM'in 2019 yılında Osman Kavala İçin vermiş olduğu kararın gereği yapılmıştır. Tartışmalı bir ihlal kararını derdest ve farklı davaların tamamına teşmil etmek arzusu hukuk dünyasında karşılık bulmaz. Bir taşla kuş sürüsü avlanmaz.'' dedi.

 

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, Gezi Parkı, davası, verilen karar, Türkiye, Avrupa, yaptırım yolunu açan, karara sevinen, muhalifler, sert tepki, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı