MHP'li Yıldız: Ayasofya'dan Sonra Sıra Mescid-i Aksa'da
Haber Detayı
18 Temmuz 2020 - Cumartesi 14:20 Bu haber 7401 kez okundu
 
MHP'li Yıldız: Ayasofya'dan Sonra Sıra Mescid-i Aksa'da
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Ayasofya'dan sonra zincirleri kırma sırasının Mescid-i Aksa'ya geldiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Yıldız: Ayasofya'dan Sonra Sıra Mescid-i Aksa'da

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, TBMM Genel Kurulu'nda MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasının Müslüman Türk Milletini sevince boğduğunu belirterek, Ayasofya'nın zincirlerinin kırılması üzerine sıranın Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasına geldiğini söyledi.

 

AYASOFYA'NIN ZİNCİRLERİ KIRILDI KUDÜS'TE MESCİD-İ AKSA'NIN ZİNCİRLERİ DE KIRILACAK

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Ayasofya Cami seksen altı yıl sonra ibadete açılmış, Müslüman Türk milleti sevince boğulmuştur. 1934 yılında, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakıf senedine aykırı şekilde alınan Bakanlar Kurulu kararı, Danıştay 10. Dairesinin kararıyla haklı olarak iptal edilmiştir. Bu karar dünyanın bir çok yerinde büyük yankı bulmuş, içimizdeki bazı gafiller Fatih Sultan Mehmet Han ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşı karşıya getirmeye çalışmıştır. Fatih Sultan Mehmet Han da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Türk milletinin 2 asil evladıdır, 2 büyük kahramanıdır. Yani, Fatih de bizimdir, Mustafa Kemal Atatürk de bizimdir. Emperyalizmin tüm gayretlerine rağmen, inşallah yakın zamanda Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya vurulan zincirler de tek tek kırılacaktır.'' dedi.

 

BİNLERCE MESCİDİN KAPISINA KİLİT VURAN ÇİN'DEN MUTLAKA HESAP SORULACAK

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Yine, Kaşgar'daki 500 yıllık Kargılık camisi, yine 1237 yılında inşa edilen Hotan kentindeki mimari şaheser Bayram camisi yıkılmış, soydaşlarımıza zulmeden, binlerce mescidin kapısına kilit vuran, Türkistan'da kültürel soykırım suçunu işleyen Çin Halk Cumhuriyeti'nden mutlaka bir gün hesap sorulacaktır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Feti Yıldız, Ayasofya Camisi, Kudüs, Mescidi Aksa, zincirler kırıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı