MHP'li Yalçın'dan Solak Can Ataklı'ya Manidar Cevap
Haber Detayı
19 Ekim 2022 - Çarşamba 14:50 Bu haber 2344 kez okundu
 
MHP'li Yalçın'dan Solak Can Ataklı'ya Manidar Cevap
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan solak medyanın yazarına sert tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın'dan Solak Can Ataklı'ya Manidar Cevap

Korkusuz gazetesinde yayınlanan köşe yazısında Amasra’daki maden kazası üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Can Ataklı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP'nin zillet ittifakının ve şakşakçılarının ortak acılardan arsızca politik menfaat devşirmesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN AMASRA MADEN KAZASI AÇIKLAMASI

 

Türk milletinin yaşadığı felaketler üzerinden siyaset üretenlere tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, patlama sonunda tüm imkanlarını seferber eden devletin gerekeni yaptığını ve MHP'nin de konunun takipçisi olduğunu hatırlatarak, ''Ancak maden ocağındaki patlamayı bahane ederek felakete siyasi bir içerik katmak için el ovuşturan kim ya da kimler varsa bize göre samimi değildir, dürüst ve iyi niyetli olarak da görülemeyecektir. Acı üzerinde istismar yapmanın mert ve sorumlu bir tavırla hiçbir ilgisi olamaz. Eğer facianın failleri varsa, bunlar tespit edilirse adli ve idari açıdan muhakkak hesabı da sorulacaktır. Aksini düşünmek bile abestir. Amasra’yı konuşuyorken sekiz yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Biz patlamış ve alev almış maden ocağından kardeşlerimizin bulunup çıkarılmasını bekliyorken sosyal medyadan provokasyona heves edenler, ortamı kızıştırmak için devreye girenler hem alçak hem de ahlaksızdır.'' demişti.

 

CAN ATAKLI'NIN MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALAN SÖZLERİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Amasra faciası konuşulurken Soma faciasını hatırlatanları hastalıklı bir yaklaşım içinde olduğuna yönelik tanımlamasına uygun bir şekilde hareket eden Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin eski ve yeni söylediği sözler üzerinden eleştirip Cumhur İttifakı'na fitne sokmaya çalıştığı köşe yazısında, ''Devlet Bahçeli Amasra’daki korkunç faciadan sonra iktidarı korumak için seferber oldu. Her ne kadar 'İhmaller araştırılacaktır' dese de asıl amacı iktidarın bu faciaya neden olmakla suçlanmasına karşı kendini siper etmekten kaçınmıyor.'' dedi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN CAN ATAKLI'YA SERT TEPKİ

 

Amasra’daki maden kazasına yönelik açıklamaları üzerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Amasra’daki maden kazasının acılarından siyasi çıkar üretmeye kalkanlar hakkındaki haklı tenkitlerine tahammül edemeyen Can Ataklı, istismarı hışımla savunmuş. Her meselede devr-i sabık anlayışıyla hareket etmek, eski olayları ve acıları birbirine bağlayıp deşeleyerek her konuda istismarcılığa tenezzül etmek, öteden beri CHP sözcülerinin ve Can Ataklı türünden destekçilerin huyudur. Sayın Devlet Bahçeli, her zaman sözünün arkasında durmuş tutarlı bir siyaset adamıdır. Soma’da vaktiyle yaşanan facia hakkındaki değerlendirmelerini de inkâr edecek değildir. Ama önemli olayların kategorik olarak, yerinde ve zamanında ele alınması da ahlaki bir sorumluluktur. Amasra’daki elim maden kazasında ihmali belirlenenlerin tespit edilerek gereken yasal işlemlerin yapılması; elbette her kesimin ortak arzusudur. Ancak MHP, zillet ittifakının ve şakşakçılarının ortak acılardan arsızca politik menfaat devşirmesine müsaade etmeyecektir.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, MHP Lideri, Devlet Bahçeli, hedef alan, solak medyanın, yazarına, tepki gösterdi, Bartın, Amasra, maden kazası, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı