MHP'li Yalçın'dan Rum Yanlısı Mustafa Akıncı'ya Teklif
Haber Detayı
28 Temmuz 2021 - Çarşamba 11:29 Bu haber 1808 kez okundu
 
MHP'li Yalçın'dan Rum Yanlısı Mustafa Akıncı'ya Teklif
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya reddedemeyeceği bir teklifte bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın'dan Rum Yanlısı Mustafa Akıncı'ya Teklif

Kıbrıs'ı Rumlara peşkeş çekme politikalarıyla tanınan ve Rum yanlısı politikalarını birer birer deşifre ettiği için sürekli olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi hedef alan KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, EOKA artığı Mustafa Akıncı'nın adını ve soyadını Grivas, Sampson veya Makarios gibi isimler almasının daha yerinde olacağını söyledi. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ MUSTAFA AKINCI HAKKINDA NE DEDİ?

 

Kıbrıs meselesinde iki ayrı devlet olmasından başka bir çözüm kalmadığını işaret ederek, KKTC'nin adının Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirilmesi gerektiğini belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya tepki gösterdiği açıklamasında, ''Cumhurbaşkanımın Sayın Erdoğan'ın, 20 Temmuz 2021’de açıkladığı Cumhurbaşkanlığı binası ile parlamento binası yapılma hedefi betonlaşmanın, yeni bir inşaat hamlesinin değil, bağımsız bir devlet halinin ilk harcıdır. Bilerek ya da bilmeyerek bu gerçeği anlamakta direnen içimizdeki ENOSİS işbirlikçilerinin ne söylediğinin, neye hizmet ettiklerinin hiçbir kıymeti de yoktur. Özellikle Kıbrıs Türk devletinin ayak sesini duyan fiili AKEL mensubu, aynı zamanda uyuyan mason ve komünist Mustafa Akıncı’nın istismar ve inkar yüklü beyanatları EOKA militanlığına özendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.'' demişti.

 

MUSTAFA AKINCI MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ HAKKINDA NE DEDİ?

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkında söylediği sözleri ve KKTC'nin adının Kıbrıs Türk Devleti olarak değiştirilecek olmasını hazmedemeyen KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yaptığı açıklamada, ''MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şahsıma yönelik saldırılarını yeni bir boyuta taşıdı. Son günlerde yaptığım açıklamalarda ifade ettiğim görüşlere, yine küfürlü bir dille sataştı. Bu defa şahsım için kullandığı nitelemeler, 'Fiili Akel mensubu' 'Uyuyan mason ve komünist' ve 'Eoka militanı' şeklinde oldu. Bu hezeyanlara ne denir bilemiyorum. Yerlerde sürünen bu politik düzeysizliğe bizim de ayak uydurmamız elbette söz konusu olamaz. Fakat bir şey daha söz konusu olmayacaktır; Türkiye'de yaratılan antidemokratik korku imparatorluğunu Kıbrıs'a yayma girişimleri karşısında sessiz kalmayacağız. Fikir yoksunu ve hakaret ustası ağızlar bizi susturmaya yetmeyecektir." dedi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇINDAN MUSTAFA AKINCI'YA SERT TEPKİ

 

Rum yanlısı politikalarıyla tanınan KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya reddedemeyeceği cazip bir teklifte bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''KKTC’nin mazul Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, yememiş içmemiş Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye lüzumsuz laf söylemiş. İçinde yaşadığı helenist ihanet yalağını hesaba katmadan düzeyden bahsetmiş. Yahu Rum Mustafa, düzey kelimesi senin gibi çukur Marksistlere feza kadar uzak. Sen zerre kadar layık olmadığın o adı da soyadı da değiştirip Grivas, Sampson veya Makarios gibi isimler almalısın! EOKA artığı Akıncı! Satışa getirmeye ve Rum kesimine yamamaya çalıştığın KKTC halkının seni neden tekrar seçmediğini hiç akletmedin mi? Fikir yoksunluğuyla suçladığın MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin düşüncelerinin zekâtı bile senin gibi mayası bozukları kırk yıl fermente etmeye yeter!'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, KKTC, Mustafa Akıncı, Rum yanlısı, cazip bir teklif, adını değiştir, soyadı değiştir, MHP, Kıbrıs meselesi, Devlet Bahçeli
Yorumlar
Haber Yazılımı