MHP'li Yalçın'dan Özbekistan Hakkında Önemli Açıklama
Haber Detayı
27 Temmuz 2021 - Salı 13:11 Bu haber 3147 kez okundu
 
MHP'li Yalçın'dan Özbekistan Hakkında Önemli Açıklama
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Türk Birliği'nin sağlanması açısından önemli bir adım atan Özbekistan hakkında açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Yalçın'dan Özbekistan Hakkında Önemli Açıklama

Rusça'yı resmi dil olmaktan çıkarıp Türkçe'yi resmi dil olarak kabul etmesiyle Türk Birliği'nin kurulması yolunda önemli bir adım atan Özbekistan hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, Rusça olan resmi dilini Türkçe olarak değiştiren Özbekistan'ı tebrik ettiğini açıkladı.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN'DAN ÖZBEKİSTAN'A TEBRİK MESAJI

 

Halk arasında çoğunlukla Özbekçe konuşulmasına rağmen Kiril alfabesini kullanan ve Resmi dili Rusça olan Özbekistan'ın, Türk Birliği'nin sağlanması açısından önemli bir adım atarak Türkçe'yi resmi dil olarak açıklaması hakkında açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin kardeş ülkesi Özbekistan, Rusça olan resmi dilini Türkçe olarak değiştirdi. Özbek halkını ve yönetimini tebrik ediyoruz. Yaşasın Özbekistan.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Semih Yalçın, Türk Birliği, sağlanması açısından, önemli bir adım, Resmi dil Türkçe, Özbekistan, tebrik etti, MHP, Türkçe
Yorumlar
Haber Yazılımı