Genel Başkan Yıldırım'dan Özbekistan Açıklaması
Haber Detayı
27 Temmuz 2021 - Salı 20:13 Bu haber 3856 kez okundu
 
Genel Başkan Yıldırım'dan Özbekistan Açıklaması
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Türk Birliği'nin sağlanması açısından önemli bir adım atan Özbekistan hakkında açıklamalarda bulundu.
ÜLKÜCÜ Haberi
Genel Başkan Yıldırım'dan Özbekistan Açıklaması

Rusça'yı resmi dil olmaktan çıkarıp Latin alfabesine geçerek tüm Türk Dünyasını sevindiren Özbekistan hakkında açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Özbekistan'ın aldığı kararın Türk Devletleri arasındaki bağları kuvvetlendireceğini belirterek, Türk Birliği için önemli bir adım atıldığını söyledi.

 

ÖZBEKİSTAN'IN KARARI TÜRK BİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIMDIR

 

Halk arasında çoğunlukla Özbekçe konuşulmasına rağmen Kiril alfabesini kullanan ve Resmi dili Rusça olan Özbekistan'ın, Türk Birliği'nin sağlanması açısından önemli bir adım atarak Latin alfabesine geçmesi hakkında açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Kazakistan’da Rus Kiril alfabesinin kaldırılıp Latin alfabesine geçiş sürecinin ardından kardeş ülke Özbekistan’da da resmi yazışmalar Latin alfabesiyle yapılacak. Türk Devletleri arasındaki bağları kuvvetlendirecek bu karar Türk Birliği için önemli bir adımdır.'' dedi.

 

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Ülkü Ocakları, Ahmet Yiğit Yıldırım, Türk Birliği, Özbekistan, resmi d
Yorumlar
Haber Yazılımı