MHP'li Taşlıçay'dan Raylı Toplu Taşıma Sistemi Önerisi
Haber Detayı
18 Temmuz 2021 - Pazar 11:56 Bu haber 2195 kez okundu
 
MHP'li Taşlıçay'dan Raylı Toplu Taşıma Sistemi Önerisi
MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, şehirlerin gelişmesi açısından Raylı Toplu Taşıma Sistemi yapılması önerisinde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Taşlıçay'dan Raylı Toplu Taşıma Sistemi Önerisi

Şehirlerin gelişmişlik düzeyini gösteren önemli faktörlerden birisinin geliştirilmiş toplu taşıma sistemi olduğuna dikkat çeken MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Ankara'nın prestiji açısından 2021 Avrupa Raylı Sistemler Yılı'nda Raylı Toplu Taşıma Sistemi yapılması önerisinde bulundu.

 

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARININ YAYGINLIĞI ŞEHRİN EKONOMİSİNİ VE TURİZMİNİ GELİŞTİRİR

 

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Şehirlerin gelişmişlik düzeyini gösteren önemli faktörlerden birisi de toplu taşıma sisteminin gelişmiş olmasıdır. Toplu taşıma ağının yaygınlığı, bu ağlarda hizmet veren araçların konforu; şehir hayatını kolaylaştıran, bu hayata kalite katan ve ekonomik gelişmeyi hızlandıran unsurlardır. Garları, havaalanlarını, limanları şehir merkezine bağlayan güzergâhlarda toplu taşıma araçlarının yaygın olması bir şehrin ekonomisini ve turizmini de olumlu yönde etkileyecektir.'' dedi.

 

ANKARA'YA RAYLI TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YAPILMASI ÖNERİSİ

 

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, ''Avrupa'da pek çok şehrin merkezi havaalanına raylı toplu taşıma sistemiyle bağlanırken başkentimiz Ankara'da böyle bir hizmet maalesef henüz hayata geçirilememiştir. Bu hizmet Ankara'mızın prestiji açısından önemli olduğu gibi 2021 Avrupa Raylı Sistemler Yılı'nda bu projenin ivedilikle hayata geçirilmesi ise ayrıca anlamlı olacaktır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Ankara Milletvekili, Nevin Taşlıçay, şehir, Raylı Toplu Taşıma Sistemi, gelişim, ekonomi, turizm, Ankara, Avrupa Raylı Sistemler Yılı, MHP, MHP Ankara
Yorumlar
Haber Yazılımı