MHP'li Sözlü'nün Açıkladığı Öngörü Aynen Gerçekleşti
Haber Detayı
10 Ağustos 2022 - Çarşamba 15:40 Bu haber 3373 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'nün Açıkladığı Öngörü Aynen Gerçekleşti
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü'nün açıkladığı öngörüsünün gerçeklemesi, tüm dikkatleri üzerine çekmesine neden oldu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'nün Açıkladığı Öngörü Aynen Gerçekleşti

Akdenizin neresinde çalışma yapacağı daha önce açıklanmadığı için tüm dünya ülkeleri tarafından merak edilen Abdülhamid Han sondaj gemisinin rotası hakkında 4 Ağustos tarihinde öngörülerde bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Yunanistan'ın tartışmalı bölge olarak değerlendirdiği bölgelere gidecek zannettiği Abdülhamid Han sondaj gemisinin, Türkiye'nin ana karasına yakın bir bölgede araştırma yapacağı öngörüsüyle dikkatleri üzerine çekti.

 

TÜM DÜNYAYI TEDİRGİN EDEN ABDÜLHAMİD HAN'IN ROTASI

 

Akdenizin neresinde çalışma yapacağı daha önce açıklanmadığı için tüm dünya ülkeleri tarafından merak edilen Dünyanın 5. en büyük sondaj gemisi olma özelliği taşıyan Abdülhamid Han, 9 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Mersin Taşucu Limanı'nda düzenlenen törenle, Türkiye'nin karasularında yer alan Gazipaşa'nın 55 kilometre açığındaki bölgede çalışma yapmak üzere uğurlandı.

 

Yedinci nesil teknolojiye sahip olan Abdülhamid Han'ın, Yörükler-1 kuyusunda çalışma yapmak üzere Akdeniz'e hareket etmesi tüm dünya ülkelerinin medyalarında son dakika haberi olarak verildi. Fatih, Kanuni ve Yavuz'dan sonra Türkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın Akdeniz'de çalışma yapacak olmasından rahatsız olan ABD ve AB ülkelerinin medyaları, Türkiye'nin 4 sondaj gemisine de Osmanlı Padişahlarının ismini vermesinden tedirgin oldu.

 

EN DOĞRU TAHMİNİ MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ YAPTI

 

Abdülhamid Han sondaj gemisininin kendilerince Akdeniz'in tartışmalı bölgelerinde çalışma yapacağını düşünen Yunanistan, Abdülhamid Han sondaj gemisininin Türkiye karasularında çalışma yapacağını öğrenince ne yapacağını bilemedi. Esasen, Abdülhamid Han sondaj gemisinin Akdeniz'in neresinde çalışma yapacağı Türkiye'de de merak ediliyordu. Bu konuda tartışmalar yapılırken en doğru öngörüde bulunan ise MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü oldu.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN ABDÜLHAMİD HAN'IN ROTA TAHMİNİ

 

Abdülhamid Han sondaj gemisinin Akdeniz'in neresinde çalışma yapacağı belli olmadan önce, 4 Ağustos tarihinde geminin rotası hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Hazırlıklarını tamamlayan Abdulhamid Han sondaj gemimiz, 9 Ağustos'ta rotasına törenle uğurlanacak. Bizden daha heyecanlı olanlar ise Yunanistan, G.Kıbrıs, AB ve ABD. Ulaşacağı noktayı bizde merak ediyoruz; Yunan ile birlikte AB ve ABD'nin patırdayacagı bir nokta mı olacak yoksa daha önceki sismik araştırma sonuçlarına güvendiğimiz kendi karasularımızda tartışmasız bir alanda mı sondaja başlayacak? 2. şık ihtimal dışı değil. Türkiye üzüm yemek derdinde, Yunanistan'ın tartışmaya açtığı alanlar da Mavi Vatan'da Türkiye Libya MEB'inde bulunan yerler.'' demişti.

 

ABDÜLHAMİD HAN O ROTAYA YÖNELİRSE SÜRPRİZ OLMASIN

 

Türkiye'nin Abdülhamid Han sondaj gemisini süpriz bir rotaya yönlendirebileceğinden bahseden MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Elbette Türkiye Uluslararası hukuktan doğan hakları, BM tarafından onaylı yine Uluslararası Deniz Hukukuna uygun Türkiye Libya MEB'den kaynaklanan haklarını baskılara boyun eğerek vazgeçecek bir dış politika zaten izlemiyor. Haklarını cesaretle kulanacagından kimsenin şüphesi yok. Ama daha kolay, ana karamıza daha yakın, sismik arama sonuçlarından çok ümitli olduğu bir noktada gaz sondajı yapılması kimseyi şaşırtmasın. Zira böyle bir noktanın yada noktaların var olduğu Cumhurbaşkanı'mızın bilgisinde. Abdülhamid Han böyle bir rotaya yönelirse sürpriz olmasın.'' demişti.

 

HÜSEYİN SÖZLÜ'NÜN ROTA TAHMİNİNİ BÖYLE HABERLEŞTİRMİŞTİK

Açıklama yok.

Resim

GÖZLEMCİLERİN GENEL ROTA TAHMİNLERİ

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, açıkladığı öngörü, gerçeklemesi, tüm dikkatleri, üzerine çekti, Abdülhamid Han, sondaj gemisi, rotası, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı