MHP'li Sözlü Milliyetçiliğe Kör Bakanları Deşifre Etti
Haber Detayı
11 Kasım 2020 - Çarşamba 10:06 Bu haber 3732 kez okundu
 
MHP'li Sözlü Milliyetçiliğe Kör Bakanları Deşifre Etti
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Türk Milliyetçiliğine kör bakanların foyasını ortaya çıkararak deşifre etti.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü Milliyetçiliğe Kör Bakanları Deşifre Etti

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Kapısı" diye nitelendirdiği Nahçıvan'ın Özerk Cumhuriyet olmasındaki gayretini ve başarısını hatırlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Ermenistan tarafından işgal edilen toprakların Azerbaycan tarafından geri alınmasına sevinmeyen sözde Atatürk'çülere tepki göstererek, sözde Atatürk'çülerin Türk Milliyetçiliği noktasında körleştiğini söyledi.

 

ATATÜRK'ÜN TÜRK KAPISI DEDİĞİ NAHÇİVAN'A GÖSTERDİĞİ ÖNEM

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Türk Kapısı", Kazım Karabekir Paşa’nın “Şark Kapısı” olarak nitelendirdiği Nahçıvan, 16.03.1921 tarihinde imzalanan Moskova Antlaşması’yla, özerk bir yapıya sahip olması ve başka bir devlete terk edilmemesi şartıyla Azerbaycan’ın himayesine bırakılmıştı. Mustafa Kemal Atatürk, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin bu yapısını 13 Ekim 1921 tarihinde imzalanan Kars Antlaşması'yla da bölge ölkelerine teyit ettirmişti. Bu tarihi gerçeği hatırlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, günümüzde esasen Atatürkçü olmayıp da kendisini Atatürkçü gibi göstermeye çalışanların, Ermenistan tarafından işgal edilen toprakların Azerbaycan tarafından geri alınmasına sevinmeyişlerini deşifre ederek, sözde Atatürkçü'lerin foyasını ortaya çıkardı.

 

MHP'Lİ SÖZLÜ SÖZDE ATATÜRK'ÇÜLERİN FOYASINI ORTAYA ÇIKARDI

 

Nahçıvan'nın Özerk Cumhuriyet olmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi başarısını hatırlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Sosyal Medya hesaplarında bu gün 10 Kasım'da Atatürk'ü anan paylaşımları yapan hesaplara geriye dönük bir göz attım. Sözde Atatürk'çülerin hiç birinde Karabağ sevinci yok. Oysa bilmezler ki bu gün Nahçıvan Türk toprağı ise Atatürk sayesindedir. Milliyetçiliğe kör bunların kökü.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, sözde Atatürkçüler, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti, Karabağ zaferi, Türk Milliyetçiliği, kör bakanlar
Yorumlar
Haber Yazılımı