MHP'li Sözlü'den Yeni Bir Ramazan Ayı Tartışması
Haber Detayı
12 Nisan 2021 - Pazartesi 11:51 Bu haber 3181 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Yeni Bir Ramazan Ayı Tartışması
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Ramazan ayına yönelik yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Yeni Bir Ramazan Ayı Tartışması

Uzmanların Gün Kurusu Kayısı'nın faydalarını konuştuğu sosyal medyada, konuyu başka bir boyuta taşıyarak Ramazan ayına yönelik bir tartışma başlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Ramazan ayının başlamasıyla Türkiye'de üretilmeyen Hurma'nın reklamının yapılışına dikkat çekerek, hurmanın yarı fiyatındaki Türkiye'de üretilen Gün Kurusu Kayısı'ya yönelinmesi gerektiğini söyledi.

 

MEKKE'DE YETİŞSEYDİ PEYGAMBER EFENDİMİZ DE KAYISI İLE İFTAR AÇARDI

 

Prof. Dr. Güner Sönmez'in Gün Kurusu Kayısı'nın faydalarına yönelik sosyal medyadan paylaştığı, ''A, C, E vitamini, potasyum, fosfor, manganez, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Yüksek lif deposudur. Cilt, göz, kemik ve bağırsak sağlığını destekler. Peki adını bilen var mı? (İpucu; Malatya, Elazığ ve Iğdır’da çok güzel olur, hele ceviz ve demli çayla tadından yenmez)'' açıklaması üzerine, konuyu başka bir boyuta taşıyarak Ramazan ayına yönelik bir tartışma başlatan MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, yaptığı açıklamada, ''Ramazan geldi her yerde bir hurma tanıtımı. Sanki Turkiye'de üretiyoruz. Oysa hurmadan daha faydalı ve bizim yerli üretimimiz olan 'Gün Kurusu Kayısı' yanı başımızda ve en iyisi hurmanın en iyisinin yarı fiyatına. Mekke'de yetişseydi Peygamberimiz Efendimiz(s.a.v.) de Kayısı ile iftar açardı.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, Ramazan ayı, tartışması, gün kurusu kayısı, hurma, yerli üretim, faydaları, yarı fiyatına, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı