MHP'li Şimşek: Limon İhracatı Serbest Bırakılmalı
Haber Detayı
02 Nisan 2020 - Perşembe 16:09 Bu haber 2289 kez okundu
 
MHP'li Şimşek: Limon İhracatı Serbest Bırakılmalı
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, limon ihracatının serbest bırakılmasının üreticilerin yüzünü güldüreceğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Şimşek: Limon İhracatı Serbest Bırakılmalı

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgınından sonra dünya piyasalarında Türkiye'ye bir fırsat doğduğunu belirterek, Türkiye'de haddinden fazla olan limonun yurt dışına ihracatının serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

 

TARIM ÜRÜNLERİ İHRACATINDA TÜRKİYE İÇİN FIRSAT DOĞDU

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Çağrım Tarım Bakanınadır. Öncelikle mazot ve gübre destek ödemeleri için teşekkür ediyorum. Dünya piyasasında tarımda rakiplerimiz olan İtalya, İspanya, Yunanistan gibi ülkelerde coronavirüs sebebiyle tarım alanları ekilememiş, Türkiye için büyük bir fırsat doğmuştur. Çiftçilerimizin önünü açmak, tarımla ilgili ayrıca bir kararname hazırlamak, öncelikle çiftçilerimizin üretimini artıracak destekleri vermek, çiftçi kredilerini ertelemek ve özellikle seçim bölgem olan Mersin'in şu anda en önemli sorunlarından birisi olan limon ihracatının yeniden serbest bırakılması, çiftçinin yüzünün güldürülmesi gerekir.'' dedi.

 

LİMON İHRACATININ YENİDEN SERBEST BIRAKILMASI GEREKİR

 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ''Özellikle, Ürgüp'teki ve Mersin'deki soğuk hava depolarının tamamı limonla doludur, limonla ilgili herhangi bir sıkıntı şu anda Türkiye için söz konusu değildir, zaten temmuz-ağustos ayı itibarıyla yeni ürünler de piyasaya çıkacaktır. Dolayısıyla, çiftçinin şu anda en iyi para kazanabildiği dönemdir, limon ihracatının yeniden serbest bırakılmasını ve tarımsal kredilerin ertelenmesini talep ediyoruz.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Şimşek:, Limon, İhracatı, Serbest, Bırakılmalı,
Yorumlar
Haber Yazılımı