MHP'li Kılavuz: Üretici ve Esnafın Mağduriyeti Giderilmeli
Haber Detayı
02 Nisan 2020 - Perşembe 17:20 Bu haber 2563 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz: Üretici ve Esnafın Mağduriyeti Giderilmeli
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, coronavirüs salgınından dolayı çiftçi ve esnafların desteklenmesi gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kılavuz: Üretici ve Esnafın Mağduriyeti Giderilmeli

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, coronavirüs salgınından dolayı yaşanan fiyat dalgalanmalarının üretici ve esnafları mağdur ettiğini belirterek, çiftçilerin ve esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini, limon ve muz ihracatının serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

 

İHRACATA GETİRİLEN KISITLAMALAR FİYAT DALGALANMASINA SEBEP OLDU

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''Coronavirüs salgını ülkemizi ve dünyayı etkisi altına almaya devam etmektedir. Yaşanan salgın insanları etkilediği gibi birçok sektörü de olumsuz bir şekilde etkilemiştir. İnsanlarımızın sağlığı adına alınan önlemler memnuniyet vericidir fakat esnaflarımızın iş hacimleri düşmüştür. İhracata getirilen kısıtlamalar fiyat dalgalanmalarına sebebiyet vermiştir. Mersin'imizin en büyük ihracat kaynaklarından olan limonda ve muzda durum bu şekildedir.'' dedi. 

 

ÜRETİCİ VE ESNAFIN MAĞDURİYETLERİ GİDERİLMELİDİR

 

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, ''İhracat kısıtlamasıyla fiyatlar düşmüş, firmalar limon alımlarını durdurmuşlardır. Üreticilerimizin limonları depoda kalmış, muzda market ve üretici arasındaki fiyat farkı artmıştır. Yapılan sözleşmeler iptal edilmeye başlanmıştır. İhracat kısıtlamasının kalkması, üreticilerimizin, esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, çiftçilerimize gereken teşvikin verilmesi, Hükûmetin bu yönde attığı olumlu adımları devam ettirmesi beklentimizdir.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Kılavuz:, Üretici, ve, Esnafın, Mağduriyeti, Giderilmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı