MHP'den Coronavirüse Yakalanan Sağlıkçılara Hak Talebi
Haber Detayı
02 Nisan 2020 - Perşembe 13:23 Bu haber 1677 kez okundu
 
MHP'den Coronavirüse Yakalanan Sağlıkçılara Hak Talebi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, coronavirüse yakalanan sağlıkçıların iş kazası haklarından faydalanması gerektiğini söyledi.
MHP Haberi
MHP'den Coronavirüse Yakalanan Sağlıkçılara Hak Talebi

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Millî Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitimi daha kapsamlı bir şekilde arttırması gerektiğini ve coronavirüse yakalanan sağlık personelinin iş kazası haklarından faydalanması gerektiğini söyledi.

 

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNİN KAPSAMI ARTTIRILARAK DEVAM ETMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Olağanüstü günler yaşadığımız bugünlerde Millî Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitimi artarak ve daha kapsamlı bir şekilde yaparak sürdürmesini bekliyoruz. Özellikle lise giriş sınavları ve üniversite giriş sınavı ertelenmediğine göre, yapılacağına göre, fırsat eşitliği sağlamak açısından bu sınıflara ağırlık verilmesi, lise son sınıfların ve üniversiteye girecek kişilerin mutlaka iyi hazırlanması lazım.'' dedi.

 

CORONAVİRÜSE YAKALANAN SAĞLIKÇILAR İŞ KAZASI HAKLARINDAN FAYDALANMALI

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Coronavirüse karşı mücadelede, özellikle sağlık personelinin coronavirüse yakalandığını duyuyoruz. Bunun bir iş kazası olarak kabul edilmesi gerekir. Özellikle kamu kurumlarında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hâlen uygulanmamaktadır. Bugünden itibaren uygulanması, özellikle enfekte olan sağlık personelinin 'iş kazası' olarak bildirilmesi üç gün içerisinde zorunludur kanuna göre. Bu bildirimin yapılması, bundan sonraki haklarını da sağlamak adına önemli olacaktır. Bunu buradan belirterek takibe almak istiyorum.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'den, Coronavirüse, Yakalanan, Sağlıkçılara, Hak, Talebi,
Yorumlar
Haber Yazılımı