MHP'li Sefer Aycan'dan Geçici İşçilere Kadro Talebi
Haber Detayı
26 Haziran 2021 - Cumartesi 10:41 Bu haber 2356 kez okundu
 
MHP'li Sefer Aycan'dan Geçici İşçilere Kadro Talebi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, geçici ve mevsimlik işçilerin kadroya geçmesi için düzenleme yapılmasını istedi.
MHP Haberi
MHP'li Sefer Aycan'dan Geçici İşçilere Kadro Talebi

Kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi ve mevsimlik işçi statüsünde çalışanların sıkıntılarını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getiren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, geçici ve mevsimlik işçilerin sürekli çalışmasına ya da kadroya geçmelerine imkan tanınması gerektiğini söyledi.

 

KAMUDA ÇALIŞAN GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLER ZOR DURUMDADIR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, ''Birçok kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda kişi geçici işçi, mevsimlik işçi statüsünde çalışmaktadır. Bu kişiler genellikle altı ay süreyle çalışmaktadır. Bazı yıllar bu süre bir, iki ay arttırılmaktadır. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ise okul güvenlik personelli olarak çalışanlar da sadece okul açık olduğu dönemlerde çalışmaktadır. Her sene de yeniden kura işlemine tabi olmaktadırlar. Bu kişiler sıkıntıdadır. Kısa süreli olarak çalıştıklarından süre bittiğinden işsiz, gelirsiz ve sigortasız kalmaktadırlar.'' dedi.

 

GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞÇİLER SÜREKLİ ÇALIŞMALI YA DA KADROYA GEÇİRİLMELİDİR

 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, ''Bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu aileleri ve çocukları vardır. Bu duruma çözüm bulmak gerekir. Bu durumdaki kişiler, işlerini tam ve daimi süreli hâle getirilmesini istemektedirler, mümkünse kadroya geçmek istiyorlar. Ayrıca kurumlarına kadrolu işçi alımı olduğunda kendilerine öncelik verilmesini istemektedirler. Deneyimli mevsimsel işçilerin kadroya geçirilmesi, kendileri açısından ve kurumları açısından uygun olacaktır.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kahramanmaraş Milletvekili, Sefer Aycan, geçici işçi, mevsimlik işçi, kadro talebi, sıkıntıları, sürekli işçi, sorunları giderilmeli, çalışma hayatı, MHP, işçiler
Yorumlar
Haber Yazılımı