MHP'li Adan'dan Kurulacak Türk Birliği Açıklaması
Haber Detayı
26 Haziran 2021 - Cumartesi 09:00 Bu haber 2860 kez okundu
 
MHP'li Adan'dan Kurulacak Türk Birliği Açıklaması
TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, kurulacak Türk Birliği'nin yansımaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Adan'dan Kurulacak Türk Birliği Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Azerbaycan'ın Şuşa kentine yapılan ziyaret hakkında bilgilendirmelerde bulunan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, aynı kaderi paylaşan Türk devletleriyle el birliği, iş birliği, güç birliği tesis edilerek, 21. asrın Türk asrı olacağını söyledi. 

 

LİDER BAHÇELİ'NİN TALİMATLARIYLA ŞUŞA'YI ZİYARET ETTİK

 

Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın da iştirak ettiği bir heyetle, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey'in talimatlarıyla, can Azerbaycan'ın göz bebeği, Karabağ'ın kalbi, musiki ve kültür diyarı Şuşa'yı ziyaret ettik. Azerbaycan Millî Marşı'nın bestekârı Üzeyir Hacıbeyli gibi bir değeri bağrından çıkaran Şuşa hem hürriyetine kavuşmuş olmaktan hem de Türkiyeli kardeşleriyle kucaklaşmaktan dolayı bir başka mutlu, bir başka güzeldi.

 

AZERBAYCAN'IN AZAT OLMUŞ TOPRAKLARI YÜZ YILLIK HASRETİN VUSLATI

 

"Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu yüce Mecliste bu ziyaretten bahsetmenin gerekli olduğu kanaatindeyim çünkü Şuşa ziyareti herhangi bir uluslararası temasın çok ötesinde bir mana taşımaktadır. Bu ziyaret "iki devlet tek millet" anlayışının hayat bulmuş hâlidir. Azerbaycan'ın azat olmuş toprakları yüz yıllık bir hasretin vuslatı, Türk milletinin zafer tacıdır. Orada müşahede ettiğimiz anlar tarif edilmez heyecanlar yaşatmıştır. Azerbaycan'ın millî şairi Ahmed Cevad'ın yazdığı ve Şuşa'nın mümtaz evladı Üzeyir Hacıbeyli'nin bestelediği, gençlik yıllarımızın ölümsüz nişanesi olan "Çırpınırdın Karadeniz" bütün hissiyatımızın tercümanıdır.

 

DÜN NURİ PAŞA'NIN ASLANLARI, BUGÜN TÜRK SİHA'LARI

 

"Vefalı Türk geldi yine, selam Türkün bayrağına." Evet, vefalı Anadolu Türk'ü gelmiş, Azerbaycanlı Türklerle el ele vererek bir zulmü tarihe gömmüştür. Bakü'yü işgalden kurtaran Kafkas İslam ordusunun hatırası yerde kalmamıştır. "Nuri Paşa at belinde, Türkiye'den Kars'tan gelir./ Azerbaycan diye diye, yenilmeyen aslan gelir." sözleriyle ebedileşen destan ayağa kalkmıştır. Dün Nuri Paşa'nın aslanları, bugün Türk SİHA'ları Kafkas coğrafyasına Azerbaycan Türkiye kardeşliğinin silinmez mührünü vurmuştur.

 

TÜRK DEVLETLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPILARAK 21. ASIR TÜRK ASRI OLACAK

 

Ümit ediyor ve inanıyorum ki orada imzalanan Şuşa Beyannamesi çok daha büyük bir kardeşlik halkasının ilk adımı olacaktır. Aynı dili, aynı tarihi, aynı kaderi paylaştığımız bütün Türk devletleriyle el birliği, iş birliği, güç birliği tesis edilecek, içinde bulunduğumuz çağ bizim yüzyılımız olacaktır. Bu vesileyle hepinizi tekrar saygılarımla selamlıyorum.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: TBMM Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili, Celal Adan, Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Birliği, Azerbaycan, Şuşa, ziyareti, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı