MHP'li Sazak'tan Türk Ocaklarındaki Dönüşüme Teşhis
Haber Detayı
29 Haziran 2022 - Çarşamba 11:11 Bu haber 2131 kez okundu
 
MHP'li Sazak'tan Türk Ocaklarındaki Dönüşüme Teşhis
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Türk Ocaklarının bir operasyona maruz kaldığı konusunda şüphelerini dile getirdi.
MHP Haberi
MHP'li Sazak'tan Türk Ocaklarındaki Dönüşüme Teşhis

İslam ve Türklüğe karşı duruş sergileyenlerin Türk Ocakları'nın düzenlediği bir sempozyumda dini bir afyon olarak gören Marx'tan bahsetmesine göz yumulmasını ihanet olarak değerlendiren MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, adında Türk olan Tabipler Birliği'nin Türk düşmanlığında zirveye çıkan bir kuruluşa dönüştürülmesinde olduğu gibi, Türk Ocakları'nın da bir operasyona maruz kaldığı konusunda şüphelerini dile getirdi.

 

TÜRK OCAKLARI İSTANBUL ŞUBE'NİN DÜZENLEDİĞİ SEMPOZYUM 

 

Türk Ocakları İstanbul Şubesi, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yıl dönümünde ''Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2'' başlıklı bir sempozyum düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle organize edilen sempozyumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN TÜRK OCAKLARI'NA SERT TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Şimdi herkes elini vicdanına koyup düşünsün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Türk Ocakları’nın Kuruluşu’nun 110’uncu Yılında; İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda' ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Nasıl yorumlayalım? Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Kılıçdaroğlu’nun 'din halkın afyonudur' diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda, Karl Marx’tan alıntı yaparak salonda hazır bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız?'' diyerek, Türk Ocakları yönetimine tepki göstermişti.

 

MİLLİYETÇİ ÜLKÜCÜ HAREKET'İN TÜRK OCAKLARINA TEPKİSİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li Yöneticiler, MHP'li Danışmanlar ve sosyal medyadaki Milliyetçi Ülkücü Hareket mensupları tarafından tepki gösterilen sempozyum hakkında bir karar almak zorunda kalan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk Ocakları İstanbul Şubesi'ni görevden aldı. Sempozyumu düzenleyen Türk Ocakları İstanbul Şubesi yönetiminin görevden alınması, tepkilerin sonlanmasına yetmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, sert bir şekilde eleştirdiği Türk Ocakları yönetimine tavsiyelerde bulundu.

 

MHP'Lİ SAZAK'TAN TÜRK OCAKLARI YÖNETİMİNE TEPKİ: BU BİR İHANETTİR

 

İslam ve Türklüğe karşı duruş sergileyenlerin Türk Ocakları'nın düzenlediği bir sempozyumda dini bir afyon olarak gören Marx'tan bahsetmesini ve buna göz yumulmasını ihanet olarak değerlendiren MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Türk Ocakları’nın düzenlediği Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’na yabancı misyon şeflerinden medet bekleyenlerin konuk olarak çağırılması, mezkûr konukların da konuşmalarında Marx’tan alıntı yapması Türk Ocakları’nın değerli tarihine ihanettir.'' dedi.

 

MHP'Lİ SAZAK'TAN TÜRK OCAKLARI YÖNETİMİNE UYARI VE TAVSİYE

 

Geçmişte Fethullah Gülen’e iki defa ödül veren ve çözüm sürecini destekleyen Türk Ocakları'nın, MHP ve Türk Milliyetçileri üzerinde gerçekleştirilen operasyonlara omuz verme ayıbına bir yenisini daha eklemesini; adında Türk olan Tabipler Birliği'nin Türk düşmanlığında zirveye çıkan bir kuruluşa dönüştürülmesine benzeterek uyarılarda bulunan MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, ''Türk Ocakları İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu’nun görevden alınması doğru olmakla beraber gelecekteki görevlendirmelerde daha milli kişilere teslim edilmesini tavsiye ederim. Türkçülüğün ilk sancağı Türk Ocağı’nı, Türk Tabipler Birliği’ne çevirmeyin!'' dedi.

 

Resim

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Eskişehir Milletvekili, Metin Nurullah Sazak, Türk Ocakları, sempozyum, bir operasyona, maruz kaldı, şüphelerini, dile getirdi, MHP, Devlet Bahçeli, Ülkücü
Yorumlar
Haber Yazılımı