MHP'li Sözlü'den Türk Ocaklarına Milliyetçilik Dersi
Haber Detayı
29 Haziran 2022 - Çarşamba 15:57 Bu haber 2449 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den Türk Ocaklarına Milliyetçilik Dersi
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Lideri Bahçeli'yi hedef alan Türk Ocakları'na ikinci kez Milliyetçilik dersi verdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den Türk Ocaklarına Milliyetçilik Dersi

İslami konularda düzenlediği sempozyumda CHP'li yöneticileri konuşturan Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin faaliyetine izin veren Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz'ün, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  MHP'li yöneticiler ve Danışmanları hedef almasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Türk Milliyetçiliği düşmanlarını sempozyumlarında konuşturarak 36 yılda Milliyetçiliği öğrenemedikleri anlaşılan Türk Ocakları yöneticilerinin, hala Milliyetçilik konusunda ders almaya ihtiyacının olduğunu söyledi.

 

TÜRK OCAKLARI İSTANBUL ŞUBE'NİN DÜZENLEDİĞİ SEMPOZYUM 

 

Türk Ocakları İstanbul Şubesi, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 110. yıl dönümünde ''Günümüz İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları-2'' başlıklı bir sempozyum düzenledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle organize edilen sempozyumda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. 

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN DANIŞMANLARI SÖZLÜ VE ÇİÇEK'TEN TÜRK OCAKLARI'NA TEPKİ

 

Geçmişte Fethullah Gülen’e iki defa ödül veren ve çözüm sürecini destekleyen Türk Ocakları'nın, MHP üzerinde gerçekleştirilen operasyonlara omuz verme ayıbına yenisini eklediğini belirten MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, Dinsiz olduğunu belirten ve Ermeni Soykırımı iftiracısı olan Canan Kaftancıoğlu ile Türk İslam kaşıtı söylemleri olan yöneticileri partisinde tutan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sempozyumda 'Din, toplumun afyonudur'  diyen Karl Marx'ın sözlerinden esintiler sunmasını eleştirdi. 

 

İslami konularda düzenlediği sempozyumda CHP'li yöneticileri konuşturan Türk Ocakları İstanbul Şubesi'nin faaliyetine izin veren Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz'e ''Bir Ülkücüden tenha yerden ders mi aldın?'' sorusunu sorarak tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Allah'a inanmayan Canan, belediyesinde PKK'lı istihdam eden Ekrem, Demirtaş'a özgürlük isteyen parti başkanları; İslam'ın meselelerini konuşacak, hemde Türk Ocağı'nda. Kesin kanaatim şudur ki Prof. Dr. Mehmet Öz bir Ülkücü'den tenha bir yerde, hem de unutamadığı bir darbe almıştır.'' dedi.

 

BAHÇELİ'NİN DANIŞMANLARI VE ÜLKÜCÜLERİN TEPKİSİ ÜZERİNE TÜRK OCAKLARI KARAR ALDI

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmaları ve sosyal medyadaki binlerce Ülkücünün tepkisi üzerine, bir karar almak zorunda kalan Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, ''Devlete 'seri katil' diyenlerin Türk Ocakları toplantılarında boy göstermesi kabul edilemez.'' diyerek, Türk Ocakları İstanbul Şubesi'ni görevden aldı. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN TÜRK OCAKLARI'NA SERT TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''Şimdi herkes elini vicdanına koyup düşünsün, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Türk Ocakları’nın Kuruluşu’nun 110’uncu Yılında; İslam Dünyasında Meseleler ve Çözüm Yolları Sempozyumu’nda' ne işi vardır? Biz bu hazin manzarayı nasıl okuyalım? Neye yoralım? Nasıl yorumlayalım? Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir. Ya bunu nasıl yaptınız? Nasıl böyle bir hatanın faili oldunuz? Bu gaflete nasıl kapıldınız? Kılıçdaroğlu’nun 'din halkın afyonudur' diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda, Karl Marx’tan alıntı yaparak salonda hazır bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız?'' diyerek, Türk Ocakları yönetimine tepki gösterdi.

 

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN ELEŞTİRİSİNİ HAZMEDEMEYEN TÜRK OCAKLARINDAN TEKRAR AÇIKLAMA

 

6'lı muhalif ittifakta yer alan bazı siyasi partilerin meşrulaştırmaya çalıştığı PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile olan siyasi işbirliğini görmezden gelerek, o cenahtaki siyasetçilerin toplantılarına katılmasının normal olduğunu belirten Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, Türk Ocakları adına isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'li yöneticiler ve MHP'li Danışmanların eleştirilerine cevap verdiği açıklamada, ''Türk Ocakları yönetiminin milliyetçilik konusunda hiç kimseden ders almaya ihtiyacı yoktur. Türk Ocakları parti siyasetinin dışındadır ancak Türk kelimesinden tüyleri diken diken olanlarla yol yürümemiştir, yürümeyecektir. Türk Ocakları partiler üstüdür ancak Ermeni soykırımı yalanının propagandasını yapanlar veya hangi cenahtan olursa olsun Türk Devletine 'seri katil' diyenlerle bir arada olmamıştır ve olmayacaktır. Bizi yöneten siyasilere hatırlatırız ki; biz, parti siyasetinin tarafı veya hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Bizim tek kaygımız Türk Milleti’nin birliği ve Türk Devleti’nin bekasıdır. Partilerimizin de kutuplaşma siyasetinden ve ötekileştirici dilden uzaklaşmalarının Türkiye’nin bekası açısından vazgeçmez ön şart olduğunun farkına varmaları en büyük temennimizdir. Kimse unutmasın ki, merhum Dündar Taşer’in dediği gibi, Türk Ocağı fazla kurcalamaya gelmez, oradan bozkurt çıkar. Bozkurt!'' dedi.

 

MHP'Lİ HÜSEYİN SÖZLÜ'DEN TÜRK OCAKLARI'NA 2. TEPKİ: MİLLİYETÇİLİĞİ 36 YILDA ÖĞRENEMEDİNİZ

 

Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz'e ''Bir Ülkücüden tenha yerden ders mi aldın?'' sözleriyle ilk tepkisini gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Milliyetçilik dersini hazmedemeyince ''Milliyetçilik konusunda hiç kimseden ders almaya ihtiyacımız yok.'' açıklaması yapan Türk Ocakları'na ikinci kez cevap vererek, ''Mevcut zihniyetin hemde çok derse ihtiyacı var. İstanbul Türk Ocağı, Türk Milliyetçiliği düşmanlarını hemde Ocağın kuruluş yıl dönümünde davet eden başkan, 36 yıllık görev süresi ile en kıdemli başkanınız. Sizin mi derse ihtiyacınız yok? 36 yıl bile öğretememiş size. Hadiyin oradan.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, Türk Milliyetçiliği, Türk Ocakları, Devlet Bahçeli, Milliyetçilik dersi, sempozyum, MHP, Ülkücüler
Yorumlar
Haber Yazılımı