MHP'li Öztürk: Hala Rüyalarınıza Giriyor Olmalı
Haber Detayı
11 Ekim 2021 - Pazartesi 19:10 Bu haber 2625 kez okundu
 
MHP'li Öztürk: Hala Rüyalarınıza Giriyor Olmalı
MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, kazandıkları savaşın yıl dönümünde kutlama yapan Yunanistan'a tarihi hatırlatmalarda bulundu.
MHP Haberi
MHP'li Öztürk: Hala Rüyalarınıza Giriyor Olmalı

Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemindeki en büyük deniz mağlubiyeti olan İnebahtı Deniz Savaşının yıl dönümünde kutlama yapan Yunanistan'a tarihi hatırlatmalarda bulunan MHP MDK Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Yunanistan yetkililerine hala rüyalarına giren Osmanlı Ordusu'na ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mağlup oldukları savaşları da kutlamayı düşünüp düşünmediklerini sordu. 

 

YUNANİSTAN İNEBAHTI DENİZ SAVAŞI'NI KUTLAMIŞ

 

7 Ekim 1571, Osmanlı Devleti'nin yükselme dönemindeki en büyük deniz mağlubiyeti olan İnebahtı Deniz Savaşının yıl dönümüdür. Haçlı Donanmasına karşı yaşadığımız bu acı gün, CNN Türk tarafından verilen habere göre, Yunanistan tarafından “coşkuyla” kutlanmış.

 

YUNANİSTAN MAĞLUBİYET YAŞADIKLARI SAVAŞLARI DA KUTLAYACAK MI?

 

Yunanistan’a sormak isterim: Peki, Koyun Adaları Deniz Savaşını, Preveze Deniz Savaşını, Cerbe Deniz Savaşını ve Çanakkale Deniz Savaşını da kutlamayı düşünüyor musunuz? Anadolu’ya adım attığımız Malazgirt Savaşını, Sırpsındığı Savaşını, Birinci ve İkinci Kosova Savaşlarını, Niğbolu Savaşını, Varna Savaşını da kutlamayı düşünüyor musunuz? Ey Yunanistan, ya İstanbul’un Fethini de kutlamayı düşünüyor musunuz?

 

OSMANLI ORDUSU HALA RÜYALARINIZA GİRİYOR OLMALI

 

Viyana Kapılarına dayanan Osmanlı Ordusu hâlâ rüyalarınıza giriyor olmalı! Küstahça girdiğiniz Anadolu’da, Sakarya Kıyılarında yaşadığınız bozgunu ne çabuk unuttunuz? Ya İzmir’de denize dökülen atalarınızı ve onları denize döken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü nasıl unuttunuz? Gerçi beşerdir şaşar… Şaşması sizden, düzeltmesi ve unuttuklarınızı hatırlatması bizden…

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Halil Öztürk, yenildikleri savaş, kutlama, rüyalara giren, Osmanlı Ordusu
Yorumlar
Haber Yazılımı