MHP'li Feti Yıldız'dan Muhalifleri Tuş Eden Sorular
Haber Detayı
11 Ekim 2021 - Pazartesi 09:09 Bu haber 2797 kez okundu
 
MHP'li Feti Yıldız'dan Muhalifleri Tuş Eden Sorular
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, muhaliflerin Cumhurbaşkanı seçilen kişiye yetkilerini kullandırtmayacak olmasının hukuki dayanağını sorguladı.
MHP Haberi
MHP'li Feti Yıldız'dan Muhalifleri Tuş Eden Sorular

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Parlamenter Sistem hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde Cumhurbaşkanı seçilen kişiye yetkilerini kullandırtmayacaklarını beyan eden muhaliflere tepki gösterdi.

 

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'DAN İKİ SİSTEM HAKKINDA DEĞERLENDİRME

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Parlamenter Sistem hakkında bilgilendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Parlamenter sistem; Yasama ve yürütme organlarının ortak faaliyet alanlarına ve karşılıklı eylem araçlarına sahip olduğu kısmen kuvvetler ayrılığının bulunduğu rejimdir. Yasama organının seçimiyle birlikte Yürütme organının da doğrudan halk tarafından seçiliyor olması, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin demokratik değer açısından Parlamenter sisteme üstünlüğünün somut göstergesidir.'' dedi.

 

CUMHURBAŞKANI MI SEÇİYORSUNUZ GENEL MÜDÜR MÜ ATIYORSUNUZ?

 

Parlamenter Sistem'i güçlendirerek eski sisteme dönüş hayalleri kuran muhaliflerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde Cumhurbaşkanı seçilen kişiye yetkilerini kullandırtmayacaklarını beyan etmelerine tepki gösteren MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ''Zillet, 'Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsak adamımızdan yazılı belge alacağız yetkilerini  kullanamayacak, bizim sistemin hazırlıklarını yapacak' diyorlar. Yahu.. zillete genel müdür mü atıyorsunuz? Seçimde Anayasa'nın 104. maddesi ılga mı ediliyor? Bu nasıl bir cehalet?'' dedi.

 

NOT: Hukuk dilinde ILGA: Yürürlüğe giren yeni bir kanun, eski bir kanunu yürürlükten kaldırabilir. Anayasa'nın 104. maddesi Cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini kapsıyor.)
 

Resim

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Yardımcısı, Feti Yıldız, muhalifler, Cumhurbaşkanı seçilen, görev ve yetki, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Genel Müdür, atama, hukuki dayanak, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı