Hatay Ülkü Ocakları'ndan Atılan İftiralara Sert Tepki
Haber Detayı
12 Ekim 2021 - Salı 08:46 Bu haber 2910 kez okundu
 
Hatay Ülkü Ocakları'ndan Atılan İftiralara Sert Tepki
Ülkü Ocakları'na yönelik Hatay'da başlatılan iftira kampanyasına, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ve Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Alihan Döner sert tepki gösterdi.
ÜLKÜCÜ Haberi
Hatay Ülkü Ocakları'ndan Atılan İftiralara Sert Tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Evlatlarım elinizde her zaman bir kalem olsun. Ama yeri geldi mi de Zülfikar bulunsun'' sözlerinden sonra Ülkü Ocakları mensuplarının Hatay'da okul bastığı iddiasıyla iftira ve karalama kampanyası başlatan sendika ve solak medyaya tepki gösteren Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Alihan Döner, asılsız haberi yalanlayıcı basın açıklaması yaptıktan sonra iftira atanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI AHMET YİĞİT YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

 

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''CHP ve pkk destekli Eğitim İş Sendikasının üyesi, terör ile iltisaklı olması gerekçesiyle KHK ile daha önce ihraç edilen bir öğretmenin, bölücü dili ile Ülkücü öğrencilere 'Sizin eğitim hayatınızı bitireceğim' hadsizliğine karşılık hukuki işlemleri tarafımızca başlatacağız.'' dedi.

 

HATAY ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ALİHAN DÖNER'DEN AÇIKLAMA

 

Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Alihan Döner, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nı karalamak maksadıyla sözde basına, alçak bir iftira ile servis edilen asılsız haberi yalanlamak ve ülküdaşlarımıza yönelik sergilenen saldırgan tutuma karşı suç duyurusunda bulunmak üzere Hatay Adalet Sarayı önünde toplandık. Asılsız haberin aslını ve paylaşılma amacını basın açıklamamızda dile getirdik. Eğitimci görünümlü aşağılık terör yandaşlarının, ülkücü öğrencilerimize karşı sergiledikleri haince tutuma sessiz kalmadığımız gibi kurumumuza yapmaya kalkıştıkları karalama teşebbüsüne de sessiz kalmadık. Kalmayacağız. Ülkücü hareket, terör yandaşlarına gereken tavır ve duruşu sergilemekten imtina etmeyecektir. Basın açıklamamızda da ifade ettiğimiz üzere kanuni sürecin takipçisi olacağız, okullarımızda bölücülüğe asla fırsat vermeyeceğiz.'' dedi.

 

BAŞKAN ALİHAN DÖNER'DEN BASIN AÇIKLAMASI. TEKZİP VE DÜZELTME

 

7 Ekim Perşembe Hatay Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiği iddia edilen hadise asılsızdır. Söz konusu müfteriler, yalan ve iftirayı huy edinmiş eğitimci kisvesi altında bölücülük ve terör faaliyetlerini destekleyen kimselerdir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Türk Gençliğinin lehine çaba ve faaliyetleri bu menfur zihniyeti rahatsız etmiş, çamur at izi kalsın mantığı ile alçakça iftiralara başvurmuşlardır. Hadise lanse ettikleri şekilde, vuku bulmamıştır.

 

Zaten bu alçakça iftiraya destek verip, asılsız söylentiyi haber olarak yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi hakkında Ülkü Ocakları Genel Merkezi'miz suç duyurusunda bulunacaktır. Okul öğrencileri, vakfımız bünyesindeki gönüllülerimizle sohbet ederken saldırgan öğretmenler yanlarına gelmiş, öğrencilere ve arkadaşlarımıza hakaret ve tehdit içerikli söylemlerde bulunmuşlardır. Pkk ve terör sempatizanı bazı öğretmenler ise "Sizin eğitim hayatınızı bitireceğim" tarzı ifadelerle sözlü saldırıda bulunmuş buna ilaveten öğrencileri kollarından çekiştirerek olay mahallinden uzaklaştırma girişiminde bulunmuştur. Bu tutumun tek sebebi öğrencilerin vatan-millet sevgisine sahip, terör ve yanlısı tutumlara karşı şuurlu kimseler olmasıdır. 

 

Öğrenci velileri de olayı öğrendikleri gibi okul yönetimine şikayetlerini sunmuş, evlatlarına yapılan bu aşağılama ve baskıcı müdahaleye sessiz kalmayacaklarını dile getirmiştir. Hataylı şehidimiz Ahmet Benli'nin adını taşıyan güzide bir eğitim kurumunda terör ve bölücülük faaliyetleri ile nam salmış birilerinin öğretmenlik yapması söz konusu olamaz, olmamalıdır. Sendika kılıfı altında yaptıkları bölücülük faaliyetleri kamuca malumdur. Bu faaliyetlere sessiz kalmayacağız. Genel Merkez ve İl Yönetimi olarak bu iftira karşısında kanuni haklarımızın takipçisi olacağız.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Hatay Ülkü Ocakları, Alihan Döner, asılsız haber, yalanlayıcı, basın açıklaması, Ahmet Yiğit Yıldırım, Hatay, okul, tehdit, suç duyurusu, solak medya, eğitim, sendika
Yorumlar
Haber Yazılımı