MHP'li Özdemir: Uzay Çalışması Türkiye'yi Güçlendirecek
Haber Detayı
01 Eylül 2020 - Salı 08:31 Bu haber 4648 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Uzay Çalışması Türkiye'yi Güçlendirecek
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Roketsan'ın uzay çalışmalarında başarılı olması Türkiye'yi 21. yüzyılda güçlü kılacağını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir: Uzay Çalışması Türkiye'yi Güçlendirecek

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, uzay ve nükleer enerji alanında ilerleyen ülkelerin küresel güç olarak caydırıcılık konumlarının olduğunu belirterek, Roketsan'ın uzay çalışmalarında başarılı olması Türkiye'yi 21. yüzyılda küresel güç haline getireceğini söyledi.

 

TÜRKİYE'NİN UZAY YARIŞINA DAHİL OLMASI KÜRESEL KONUMUNU GÜÇLENDİRİR

 

Roketsan'ın uzay çalışmalarının Türkiye'nin güçlenmesine katkı sağlayacağını belirten MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Küresel Güç olarak kabul edilen ülkelerin uzay ve nükleer enerji anlamında sahip oldukları üstünlük; caydırıcılık ve konumlarını pekiştiren ana etken. Türkiye'nin uzay yarışına dahil olması ülkemizin küresel düzeydeki konumunu daha da güçlü hale getirecektir.'' dedi.

 

ROKETSAN BAŞARILI ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMELİDİR

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ''Enerjide dışa bağımlılığı azalmış, ticaret ve enerji yollarına hakim, istikrarlı yapısı ve uzaya her türlü erişim imkanına sahip olan Türkiye 21. yüzyılın başat ülkelerinden birisi olacaktır. Bu kapsamda Roketsan'ın başarılı çalışmalarının devamı arzumuzdur.'' dedi.

 

Resim

 

Resim

 

Resim

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, uzay çalışması, Roketsan, Lider Ülke, Başat ülke,
Yorumlar
Haber Yazılımı