MHP'li Sözlü'den İkircikli Davranan Muhaliflere Tepki
Haber Detayı
31 Ağustos 2020 - Pazartesi 15:37 Bu haber 5764 kez okundu
 
MHP'li Sözlü'den İkircikli Davranan Muhaliflere Tepki
MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, muhalif çevrelerin ikircikli tavırlarına tepki gösterdi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Sözlü'den İkircikli Davranan Muhaliflere Tepki

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, Yazar Musa Dinç'in yazdığı ''Gül ve Düşün'' isimli kitabı üzerinden muhalif çevrelerin siyasi iktidarı yıpratmaya çalıştığını belirterek, muhalif çevrelerin söz konusu kitaba verdikleri tepkinin çocuklara olan hassasiyetlerinden değil, siyasi iradeyi suçlayacak bir başlık arıyor olmalarından dolayı olduğunu söyledi.

 

''GÜL VE DÜŞÜN'' İSİMLİ HİKAYE KİTABI ÜZERİNDEN BİRİLERİ SİYASET YAPMAYA BAŞLADI

 

''Gül ve Düşün'' isimli kitabında tecavüz, bekaret gibi müstehcen konuları işleyen Yazar Musa Dinç, ölmüş insan bedeniyle üretilen müstehcen yayınları yayınlamak suçundan mahkeme tarafından tutuklanırken, söz konusu kitap piyasadan toplatıldı. ''Gül ve Düşün'' isimli kitabın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandığı iddiasıyla bazı muhalif çevrelerin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u hedef alması üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu hikaye kitabının Bakanlığın kontrol alanında olmadığını ve Bakanlığın sadece ders kitaplarına onay verdiğini bildirdi. Bu gelişmeler üzerine ikircikli davranan bazı çevrelerin tavırlarına tepki gösteren MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, konuya ilişkin sosyal medyadan değerlendirmelerde bulundu.

 

MHP'Lİ SÖZLÜ'DEN İKİRCİKLİ TAVIR SERGİLEYENLERE SERT TEPKİ

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Gül ve Düşün isimli kitaba tepki veren sözde 'entelektüel, aydın' şahısların Netflix, Youtube yada diğer dijital platformlarda kontrolsüz erişilebilen içeriklere tepki vermemesi hatta tedbir düşünülünce; 'özgürlükler kısıtlanıyor' demeleri ikircikli zihniyetlerinin tezahürüdür.'' dedi.

 

KİTABA TEPKİLERİ ÇOCUKLARA OLAN HASSASİYETLERİNDEN DEĞİLDİR

 

MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Sözlü, ''Kitaba verdikleri tepki çocuklara olan hassasiyetlerinden değil, siyasi iradeyi suçlayacak bir başlık arıyor olmalarından dolayıdır. Zira; bu hassasiyete gerçekten sahip olsalar, yaş sınırı olmayan, heran erişilebilir platformlardaki içeriklere daha büyük tepki vermeleri gerekir. Müstehcen, olumsuz ve asla kabul edilemeyecek bir içeriğe sahip olan sözkonusu kitaba verilen tepki sonuna kadar haklıdır. Bu tür olayların tekerrür etmemesi için tedbir alınmalıdır. Diğer taraftan kitaba haklı tepki gösterenlerin diğer konularda da hassas olmaları gerekmektedir.'' dedi.

 

Resim


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Hüseyin Sözlü, Gül ve Düşün, kitap, hikaye, tepkiler, ikircikli davranış, ikircikli zihniyet
Yorumlar
Haber Yazılımı