MHP'li Özdemir: Libya'daki Gelişmeler Türkiye'nin Lehinedir
Haber Detayı
08 Haziran 2020 - Pazartesi 10:11 Bu haber 6887 kez okundu
 
MHP'li Özdemir: Libya'daki Gelişmeler Türkiye'nin Lehinedir
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Libya'daki son gelişmelerin Türk Milletinin lehine sonuçlar doğuracağını söyledi.
TÜRK DÜNYASI Haberi
MHP'li Özdemir: Libya'daki Gelişmeler Türkiye'nin Lehinedir

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne verdiği desteğin Libya'da dengeleri değiştirdiğini belirterek, Libya'daki son gelişmelerin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki meşru haklardan kaynaklanan hakimiyeti lehine sonuçlar doğuracağını söyledi.

 

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER DOĞU AKDENİZ'DE TÜRKİYE'NİN LEHİNE SONUÇLAR DOĞURACAK

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Libya'daki gelişmeleri değerlendirdiği sosyal medya açıklamasında, ''Libya’da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilen ve danışmanlık verilen Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri Trablus’un tamamında kontrolü ele geçirdi. Türkiye’nin desteği Libya’daki gelişmelerin seyrini değiştirdi. Bunun Doğu Akdeniz’e de lehimize doğuracağı sonuçları olacaktır. Libya nüfusunun ağırlıklı kısmı Trablus’ta yaşıyor. Dolayısıyla Libya demek Trablus demektir. Çok sayıda Libyalı Türk’ün ve ailelerin mücadelesi bu sürecin en önemli etkenlerinden bir başkasıdır. Hafter’e ise Körfez ülkelerinden korunaklı bir ev bakıldığı iddialar arasında.'' dedi.

 

DARBECİ HAFTER EN BAŞINDAN BERİ BAŞINA GELECEKLERİ BİLİYORDU

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ''Libya’da TSK’nın desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri stratejik öneme sahip Sirte’yi almak için operasyon başlatırken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Hafter ile beraber ateşkes çağrısında bulundu! Şimdi mi? Oysa Hafter en başında başına gelecekleri biliyordu. Sudan ve Çad’dan kandırılarak Libya’ya getirilen silahlı unsurlar ise Hafter’den ayrılmaya başladılar bile. Sürecin en ironik tarafı NATO ve AB üyesi Fransa’nın Libya’da Rusya ile aynı safta yer alıyor olmasıdır. Fransa’nın tutumu AB ve NATO’da zaafa yol açıyor.'' dedi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KUZEY AFRİKA MERKEZLİ GELİŞMELER OLACAK

 

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ''Libya’da yaşanan gelişmelerden sonra Tunus’u istikrarsızlaştırmaya yönelik kimi Körfez ülkelerinin başlattığı ancak mevcut durumda boşa çıkan karanlık çabalar Kuzey Afrika merkezli gelişmelerin önümüzdeki dönemde ivme kazanacağını işaret ediyor. Ülkemizin Libya’nın barış ve istikrarına sağladığı katkı dost ülkeler Tunus ve Cezayir’in kendi egemenlik ve istikrarını korumalarına yönelik çabalarla daha geniş bir perspektif kazanabilecektir. Aynı çerçevede Sudan’ın normalleşme ve istikrarının korunması da önemli bir çabadır.'' dedi.
 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Libya daki gelişmeler, Libya Hükümeti, Türk Milleti, Doğu Akdeniz meselesi, MHP Haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı