MHP'li Özdemir'den Akşener'i Sıkıntıya Sokan Zor Soru
Haber Detayı
26 Ekim 2023 - Perşembe 14:02 Bu haber 1620 kez okundu
 
MHP'li Özdemir'den Akşener'i Sıkıntıya Sokan Zor Soru
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İsrail yanlısı ifadeler kullanan Meral Akşener'in varabileceği yerin sadece hüsran olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir'den Akşener'i Sıkıntıya Sokan Zor Soru

Filistin'e destek verenleri samimiyetsizlikle suçlayıp İsrail yanlısı ifadeler kullanarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ABD'nin Ankara büyükelçisi ile yapılan özel görüşmenin detaylarını açıklamasını istediği Meral Akşener'e, saatini Washington'a göre ayarlayanların varabileceği yerin sadece hüsran olduğunu söyledi. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E 24 SAAT MÜHLET

 

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'e saldırılarını durdurması için 24 saat mühlet veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP olarak çağrımız şudur: Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır.'' demişti.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E MÜHLET VERMESİNİ ELEŞTİRENLERE TOKAT GİBİ CEVAP

 

İsrail'e 24 saat mühlet vermesini eleştirenlere TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada cevap verirken ''24 saati Amerika'nın saatiyle özdeşleştirip 'Neredeydi 24 saat?' diye soran Amerikan uşakları, Biden saat kaçta dinlenme ofisine gitti?'' sözleriyle, ABD Başkanı Joe Biden'in basın toplantısını yarıda kesip Acil Durum Toplantısına geçtiğini hatırlatarak, mühlet vermesinin ilk amacına uluşmasına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bazıları şahsıma yönelik 'önden siz buyurun' diye alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet oldular. Hiç merak buyurmasınlar, bizim anlayış ve anılarımızda kimin arkadan geleceğine bakmadan önden gider şehit Önkuzular. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim. Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Ya kalıcı barış ortamı sağlanarak iki devletli çözüm için taraflar masaya oturur ya da Gazze’nin imhasına Türkiye Cumhuriyeti her ihtimali dikkate alarak tepkisini üst düzeyde, en seri ve sert şekilde gösterir. Gazze’ye gitmek gerekirse de, hiç kimse meraklanmasın, Mescid-i Aksa’nın manevi ihtişamıyla, Allah’ın inayetiyle aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz.'' dedi. 

 

MERAL AKŞENER'İN DEVLET BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALAN HADSİZ SÖZLERİ

 

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in bile MHP+CHP+HDP koalisyonunun kurulması için devreye girdiği bir ortamda, HDP ile Hükümet kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğundan ayrılması üzerine; MHP'yi ele geçiremeyince MHP'nin oylarını Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğuna aktarmak için İyi Parti'yi kurarak MHP'ye ihanet eden Meral Akşener, daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla CHP'ye yamanmıştı. 

 

Türk Milliyetçilerinin oylarını sol cenaha yamama görevini icra ederken, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte bile yol yürüdüğünü unutup, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener, ''Mehmetçik Gazze’ye! diye slogan atan zihniyetin, dolduruşuna gelenler var. Milliyetçilik bu değildir. Şayet bu arkadaşlar Gazze’yi de, bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa ve vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre o zaman buyursunlar görevlerinden istifa edip, Gazze’ye gitsinler. Sosyal medyada sergiledikleri bu vatanperverliklerini sahada da gösterip, Gazze’ye gitsinler.'' dedi. 

 

MHP'YE İHANET EDEN MERAL AKŞENER VE ÜMİT ÖZDAĞ İSRAİL DOSTLUĞUNDA BULUŞTU

 

Tıpkı Meral Akşener gibi Türk Milliyetçilerinin oylarını sol cenaha yamama görevini icra eden Ümit Özdağ ise Suriyeliler meselesinde olduğu gibi işi ırkçılığa dökmüştü. ''Filistin milli davamızdır, kahrolsun İsrail'' diyenlere ateş püskürüp, "Mehmetçik Gazze'ye gidecek mi?" sorusuna "Artık Arap çöllerinde Mehmetçiğin dökeceği kan yok" diye cevap veren Ümit Özdağ, ''Filistin davası bütün İslam dünyasının değil Filistinli Arapların ve daha sonra diğer Arap uluslarının çıkarları ölçüsünde davasıdır. Filistin davası Türk milletinin davası değildir.'' dedi. 

 

Ümit Özdağ ile birlikte MHP'ye ihanet eden Meral Akşener'in; 21. Yüzyıl'ın en büyük soykırımını yapan İsrail'in durdurulması konusunda çağrı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı safta olması zaten beklenemezdi. Resmen savaş ve insanlık suçu işleyen İsrail'e tek laf edemeyenlerin arasında yer alan Meral Akşener, Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu'nu bahane ederek İsrail Başbakanı Netanyahu'ya tepki göstermek yerine hedef saptırmayı tercih edip, Gazze'yi hedef koydu. Filistin'e destek verenleri samimiyetsizlikle suçlayıp İsrail yanlısı ifadeler kullanan Meral Akşener'e, sosyal medyadan tepki yağdı.

 

MHP'Lİ İSMAİL ÖZDEMİR'DEN MERAL AKŞENER'E SERT TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''Zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur. Biz çok şükür namussuz değiliz, tarafız, haklının, masumun, insan onurunun, tarih ve inanç bağlarımız olan kardeşlerimizin tarafıyız.'' sözlerini, sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Meral Akşener'in meclis grup toplantısında söylediği sözlere bakılırsa Ortadoğu bölgesi ile ilgili bazı başkentlerle 'örtüşen' beyanlarını garipsemek (!) mümkün değil. Zira yakın zaman öncesinde ABD'nin Ankara büyükelçisi ile kendi partisinden hangi milletvekilinin 'özel bir yemek yediğini' ve burada nelerin konuşulduğunu, kendilerine nelerin söylendiğini de yüreği yetiyorsa kamuoyuna açıklamalıdır! Saatini Washington'a göre ayarlayanların varabileceği yer sadece hüsrandır! '' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İsmail Özdemir, Devlet Bahçeli, Filistin, milliyetçi, sadece hüsran
Yorumlar
Haber Yazılımı