MHP'li Yönter: Seyyah Akşener Siyonizme Kalkan Oldu
Haber Detayı
26 Ekim 2023 - Perşembe 09:08 Bu haber 1601 kez okundu
 
MHP'li Yönter: Seyyah Akşener Siyonizme Kalkan Oldu
MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, ne olduğuna bir türlü karar veremeyen Meral Akşener'in, Siyonizme adeta kalkan olduğunu söyledi.
MHP Haberi
MHP'li  Yönter: Seyyah Akşener Siyonizme Kalkan Oldu

Terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte bile yol yürüdüğünü unutup, İsrail'in saldırılarının durdurulması konusunda çağrı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, ne olduğuna bir türlü karar veremeyen Meral Akşener'in, Siyonizme adeta kalkan olduğunu söyledi. 

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E 24 SAAT MÜHLET

 

Filistinlilere yönelik katliamlarını sürdüren İsrail'e saldırılarını durdurması için 24 saat mühlet veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP olarak çağrımız şudur: Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, milletimle açık açık paylaşıyorum ki, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır.'' demişti.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN İSRAİL'E MÜHLET VERMESİNİ ELEŞTİRENLERE TOKAT GİBİ CEVAP

 

İsrail'e 24 saat mühlet vermesini eleştirenlere TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada cevap verirken ''24 saati Amerika'nın saatiyle özdeşleştirip 'Neredeydi 24 saat?' diye soran Amerikan uşakları, Biden saat kaçta dinlenme ofisine gitti?'' sözleriyle, ABD Başkanı Joe Biden'in basın toplantısını yarıda kesip Acil Durum Toplantısına geçtiğini hatırlatarak, mühlet vermesinin ilk amacına uluşmasına dikkat çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bazıları şahsıma yönelik 'önden siz buyurun' diye alaycı bir üslupla karalama kampanyasına alet oldular. Hiç merak buyurmasınlar, bizim anlayış ve anılarımızda kimin arkadan geleceğine bakmadan önden gider şehit Önkuzular. Devletim istesin, milletim destek versin, şartlar da öyle gerektirsin, şayet Gazze’deki çocuklara kol kanat germek, füzeye karşı sapan taşıyla insanlık mevziisine girmek için yola revan olmazsam namerdim. Gazze’yi koruma ve kollama misyonu Türk milletinin üzerindedir. Ya kalıcı barış ortamı sağlanarak iki devletli çözüm için taraflar masaya oturur ya da Gazze’nin imhasına Türkiye Cumhuriyeti her ihtimali dikkate alarak tepkisini üst düzeyde, en seri ve sert şekilde gösterir. Gazze’ye gitmek gerekirse de, hiç kimse meraklanmasın, Mescid-i Aksa’nın manevi ihtişamıyla, Allah’ın inayetiyle aranılan ve beklenilen her yerde şafak sökmeden olmasını da gayet iyi biliriz.'' dedi. 

 

MERAL AKŞENER'İN DEVLET BAHÇELİ'Yİ HEDEF ALAN HADSİZ SÖZLERİ

 

7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimlerinden 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimine kadar olan süreçte, Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen'in bile MHP+CHP+HDP koalisyonunun kurulması için devreye girdiği bir ortamda, HDP ile Hükümet kurmak istemeyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ak Parti'nin karşısındaki Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğundan ayrılması üzerine; MHP'yi ele geçiremeyince MHP'nin oylarını Yüzde 60'lık Muhalefet Bloğuna aktarmak için İyi Parti'yi kurarak MHP'ye ihanet eden Meral Akşener, daha fazla Milliyetçilik taslama iddiasıyla CHP'ye yamanmıştı. 

 

Türk Milliyetçilerinin oylarını sol cenaha yamama görevini icra ederken, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile birlikte bile yol yürüdüğünü unutup, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener, ''Mehmetçik Gazze’ye! diye slogan atan zihniyetin, dolduruşuna gelenler var. Milliyetçilik bu değildir. Şayet bu arkadaşlar Gazze’yi de, bir vatan toprağı olarak görüyorlarsa ve vermiş oldukları 24 saatlik mühlet ile Netanyahu’yu durduramadıklarına göre o zaman buyursunlar görevlerinden istifa edip, Gazze’ye gitsinler. Sosyal medyada sergiledikleri bu vatanperverliklerini sahada da gösterip, Gazze’ye gitsinler.'' dedi. 

 

MHP'Lİ İZZET ULVİ YÖNTER'DEN MERAL AKŞENER'E SERT TEPKİ

 

Türk Milliyetçilerine ettiği ihaneti unutarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Milliyetçiliğini sorgulama hadsizliğine düşen Meral Akşener'e tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Meral Akşener’in dünkü grup toplantısını dinleyen dinledi, izleyen izledi. Yine Liderimize ve partimize yönelik talihsiz ve tariz dolu sözler, tahkir ve tezyif içeren cümleler sarfetti. Küstahlıkta yeni bir etaba geçti. Siyonizme adeta kalkan oldu. Her insan kendine yakışanı söyler. Bayan Akşener, kimliği ve iradesi mefluç bir siyaset seyyahıdır. Şu hususu da hiç unutmamalıdır: 'Can para değil ki cebe konsun, Milliyetçilik kuru laf değil ki her önüne gelen konuşsun.' Ne olduğuna bir türlü karar veremeyen Bayan Akşener sanıyorum anlamıştır, anlamadıysa yanındaki çıkarcılar güruhu tarif ve tefrik edebilirler.'' dedi. 

 

Açıklama yok.

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, İzzet Ulvi Yönter, Devlet Bahçeli, Filistin, kalkan oldu, milliyetçi
Yorumlar
Haber Yazılımı