MHP'li Özdemir Cezaevi Personelinin Sıkıntısını TBMM'ye Taşıdı
Haber Detayı
02 Mayıs 2020 - Cumartesi 21:59 Bu haber 1977 kez okundu
 
MHP'li Özdemir Cezaevi Personelinin Sıkıntısını TBMM'ye Taşıdı
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, coronavirüs salgını nedeniyle özveriyle çalışan cezaevi personelinin sıkıntılarını TBMM'ye taşıdı.
MHP Haberi
MHP'li Özdemir Cezaevi Personelinin Sıkıntısını TBMM'ye Taşıdı

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, coronavirüs tedbirleri kapsamında ailelerinden uzak bir yerde izole barınma yerlerinde kalan cezaevlerinde görev yapan personele, sağlık çalışanlarında olduğu gibi ücretlerinde iyileştirme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına önerge verdi.

 

ÖNERGENİN GEREKÇESİ

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanmakta olan yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, cezaevlerinde görev yapan tüm personelin Nisan ayı başından itibaren evlerine gönderilmeyerek, izole edilen barınma yerlerinde kalacakları açıklanmıştır.

 

ADALET BAKANI ABDULHAMİT GÜL'DEN CEVAPLAMASI İSTENEN SORULAR

 

1-) Yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle görev yapan sağlık çalışanlarına yapılan ücret artışlarında olduğu gibi ailelerinden uzak bir yaşam süren ve böylelikle cezaevlerinde fedakarca görev yapan personellerin de ücretlerinde bir iyileştirme yapılacak mıdır?

 

2-) Cezaevlerinde görevli personellerin arasında yaşanan sözleşmeli personel, kadrolu personel ayrımını ortadan kaldıracak ve 3600 ek göstergeden yararlanmaları konusunda bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Özdemir, Cezaevi, Personelinin, Sıkıntısını, TBMM'ye, Taşıdı,
Yorumlar
Haber Yazılımı