MHP'li Kılavuz'dan Belediyeden Çıkarılanlara Kadro Talebi
Haber Detayı
26 Kasım 2020 - Perşembe 21:00 Bu haber 17336 kez okundu
 
MHP'li Kılavuz'dan Belediyeden Çıkarılanlara Kadro Talebi
MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Belediyelerden haksız yere işten çıkarılan personele ve davaları kazanan sözleşmeli personele kadro talep etti.
MHP Haberi
 MHP'li Kılavuz'dan Belediyeden Çıkarılanlara Kadro Talebi

TBMM Plan Ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, terörle mücadelede başarılı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve personele teşekkür eden MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, şöförlere ehliyet affı, güvenlik korucularının özlük haklarının iyileştirilmesi, Belediyelerden haksız yere işten çıkarılan personele ve açmış oldukları davaları kazandıkları hâlde işlerine döndürülmeyen sözleşmeli belediye çalışanlarına kadro verilmesi konusunda önerilerini açıkladı. 

 

İÇİŞLERİ BAKANIMIZA VE TERÖRLE MÜCADELE EDEN PERSONELE TEŞEKKÜR EDERİM

 

Sayın Bakanım, devletimiz terör örgütlerine karşı yurt içi ve yurt dışında her türlü takdir ve övgünün üzerinde destansı bir mücadele vermekte, terörün kökünü kazımakta ve teröristlerin başını ezmektedir. Vatanımıza, milletimize kurşun sıkan ve devletimize başkaldıran hainlere karşı güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları için başta şahsınız olmak üzere; yüce Türk milletinin göz bebekleri olan kahraman polislerimize, askerlerimize, jandarmalarımıza, güvenlik korucularımıza teşekkür ederek buradan güvenlik güçlerimizi canıgönülden saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Türk milletinin duaları ve destekleri fedakâr güvenlik güçlerimizledir. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.

 

DİYARBAKIR ANNELERİ İÇİN VERMİŞ OLDUĞUNUZ MÜCADELE BİZLERİ GURURLANDIRDI

 

Sayın Bakanım, alçak ve kalleş terör örgütleri tarafından çocukları kaçırılan Diyarbakır Anneleri için vermiş olduğunuz özverili mücadele, doğu ve güneydoğuya yapmış olduğunuz bölgenin huzur ve güven iklimine katkı sunan ziyaretleriniz, güvenlik güçlerimizle her daim omuz omuza vermeniz, ülkemizin yaşamış olduğu doğal afetlerde gece gündüz demeden milletimizle bir ve beraber olup acılarını paylaşmanız ve dayanışma örneği göstermeniz Türk milleti olarak hepimizi gururlandırmakta ve mutlu etmektedir. Kadına yönelik şiddet ve aile kurumunun korunması noktasında Bakanlığınızın yapmış olduğu çalışmalardan ötürü de ayrıca teşekkürlerimi arz ediyorum.

 

EN İYİ NARKOTİK POLİSİ: ANNE ÇALIŞMASI MEMNUNİYET VERİCİ BİR UYGULAMADIR

 

Türk gençliği, asrın vebası ve felaketi olan uyuşturucu ve madde bağımlılığı tehlikesiyle karşı karşıyadır. En az terör kadar tehlikeli olan uyuşturucunun terör örgütlerinin en büyük para kaynağı olduğu, uyuşturucu baronlarının bu illetten nemalandığı gerçeği göz önünde bulundurularak uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı verilen ve verilecek olan mücadelenin millî güvenlik meselesi kadar önemli olduğu düşünülmeli; bu mücadele, seferberlik ruhuyla topyekûn devlet, millet, aile ve sivil toplum iş birliğiyle gerçekleştirilmeli; verimli, sonuç alıcı ve çok yönlü eylem planlarıyla hareket edilerek Türk gençliğinin damarlarındaki asil kanı kirletmemesi için çalışmalar artırılarak devam ettirilmelidir. Bu kapsamda Bakanlığınızın ve kolluk kuvvetlerimizin bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar ve "En İyi Narkotik Polisi: Anne" çalışması memnuniyet verici bir uygulamadır.

 

EHLİYET AFFI VE GÜVENLİK KORUCULARININ ÖZLÜK HAKLARI

 

Sayın Bakanım, hayatını ve helal rızkını şoförlük yaparak kazanan, cana kastetmemiş fakat biriken ceza puanları sebebiyle ehliyetlerine el konulan, pandemi sürecinde zorluk yaşayan insanlarımıza yönelik ehliyet affı çıkartılması talepler arasındadır. Bununla birlikte her şart ve koşul altında kahramanca mücadele eden, terörle mücadelede en ön safta yer alan haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz güvenlik korucularımız, sosyal ve özlük haklarının çalışma koşulları ve görev tanımlamalarının düzenlenmesini, ekonomik şartlarının iyileştirilmesini, yurt içi ve yurt dışı görev ücretlerinin artırılmasını beklemektedirler.

 

BELEDİYELERDEN İŞTEN ÇIKARILAN VE DAVAYI KAZANAN PERSONELE KADRO VERİLMESİ

 

Son olarak, evlerine ekmek götürmek ve helal rızıklarını kazanmaktan başka bir gayesi olmayan, partizanca tutumlarla haksız, hukuksuz ve hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği şekilde işten çıkarılan, açmış oldukları davaları kazandıkları hâlde işlerine dönmeyen sözleşmeli belediye çalışanlarımızın kadroya geçirilmesi ciddi beklentiler hâline gelmiştir. Buna yönelik çalışmaların hızlandırılması en büyük temennimizdir. Bütçemizin devletimize ve yüce Türk milletine hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Olcay Kılavuz, Belediyelerden çıkarılan personel, işten çıkarılan, sözl
Yorumlar
Haber Yazılımı