MHP'li Ersoy: Kadına Şiddet Sadece Kanunla Önlenemez
Haber Detayı
26 Kasım 2020 - Perşembe 19:21 Bu haber 2383 kez okundu
 
MHP'li Ersoy: Kadına Şiddet Sadece Kanunla Önlenemez
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Kadına yönelik şiddetin sadece yasal düzenlemelerle önlenemeyeceğini söyledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ersoy: Kadına Şiddet Sadece Kanunla Önlenemez

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu'nda konuşan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, Kadına yönelik şiddet olaylarında faillerin yüzde 95'inin eş ya da akraba olduğunu belirterek, Kadına yönelik şiddetin sadece yasal düzenlemelerle önlenemeyeceğini söyledi. 

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN YÜZDE 95'İ EŞ VE AKRABALAR TARAFINDAN YAPILIYOR

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak anılıyor. Kadına yönelik şiddet olaylarında faillerin yüzde 95'inin eş ya da akraba olduğu görülmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadelede hissedilen bireysel sorumluluk aynı zamanda toplum bilincinin artırılması yönünde atılacak adımları da oluşturacaktır.'' dedi.

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDET SADECE YASAL DÜZENLEMELERLE ÖNLENEMEZ

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Ne yazık ki sadece yasal düzenlemelerle sorunun yok edilemeyeceği aşikârdır. Gerçek başarı bu suça iten sosyolojik ve psikolojik sorunların çözümlenmesinden geçmektedir. Gerekçesi ne olursa olsun bir kadının şiddet yüzünden hayatını kaybetmesi onarılamaz bir toplum sorunudur. Bu duyguyla, şiddete maruz kalarak aramızdan ayrılan kadınlarımızı rahmetle anıyor ve kadına şiddeti kınıyorum.'' dedi.

 

Resim

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, Kadına şiddet, sadece kanunla, önlenemez, sosyolojik ve psikolojik, MHP, yasayla önlenemez
Yorumlar
Haber Yazılımı