Sarıçam Ülkü Ocakları'ndan Kadına Şiddetle Mücadele Semineri
Haber Detayı
26 Kasım 2020 - Perşembe 23:07 Bu haber 5713 kez okundu
 
Sarıçam Ülkü Ocakları'ndan Kadına Şiddetle Mücadele Semineri
Sarıçam Ülkü Ocakları Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü Seminer Programı düzenledi.
ADANA HABERLERİ Haberi
Sarıçam Ülkü Ocakları'ndan Kadına Şiddetle Mücadele Semineri

Sarıçam Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın düzenlendiği, 25 Kasım "Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü" Seminer Programı Kapsamında, İnstagram üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında konuşan Sarıçam Belediyesi Hukuk Müdürü Av. Gülşah Görür, günün anlam ve önemi, Ülkemizin sosyo kültürel yapısı, mevcut hukuki düzenlemeler ve yapılması gereken değişiklikler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

TÜRKİYE'DE KADINA ŞİDDETE SIFIR TÖLERANS HEDEFİNE ULAŞILAMADI

 

Kadına Şiddet ne yazıkki günümüz dünyasında insanlığın en büyük sorunlarından biri. Ülkemiz bir çok kalkınma hamlesine imza atarken, ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer alanlarda ilerlemeler kaydederken, ''kadına şiddette sıfır tölerans'' hedefine ne yazıkki henüz hala ulaşılamamıştır. 

 

KADIN CİNAYETLERİNDE UYGULANAN CEZA İNDİRİMLERİNDEN VAZGEÇİLMELİDİR

 

Özellikle kamu vicdanını en çok yaralayan hususlardan biri, kadın cinayetlerinde uygulanan takdir indirimleridir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin de kadına şiddette iyi hal ve tahrik indiriminin uygulanmaması, cezalara hükmedilirken faiilere verilecek cezaların sırf kravat takıp mahkemeye geldikleri için mahkemedeki iyi hali gözetilerek yada cezanın failin geleceği üzerindeki etkisi gözetilerek indirime tabi tutulmaması yönünde bir kanun teklifi mevcuttur. Hem hukuka olan güvenimizi hem de vicdanlarımızı yaralayan bu tarz durumların önüne geçilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını diliyoruz. 

 

KADIN VE ŞİDDETİN MEDYANIN NESNESİ HALİNE GETİRİLMESİNİN KARŞISINDA OLACAĞIZ

 

Yine kadın ve şiddetin medyanın nesnesi haline getirilmesinin, şiddetin normalleştirilmesinin sonuna kadar karşısında olacağız. Tüm bu hususların Devletimizin, Kamu Kurumlarının, STK'ların, Medya'nın ve Özel Sektörün bütüncül kararlı ve uzun soluklu mücadelesi ile gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır.

 

SARIÇAM ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANLIĞI'NA TEŞEKKÜR EDERİM

 

Bu anlamlı programı düzenlediği için Sarıçam Ülkü Ocakları Başkanımız Sayın Seyfettin Gündoğdu ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederim.

 

 

Resim

 


 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Sarıçam Ülkü Ocakları, Gülşah Görür, Seyfettin Gündoğdu, Kadına şid
Yorumlar
Haber Yazılımı