MHP'li Kaşıkçı'dan İnşaat Mühendisleri Odası'na Rest
Haber Detayı
15 Eylül 2021 - Çarşamba 11:11 Bu haber 1694 kez okundu
 
MHP'li Kaşıkçı'dan İnşaat Mühendisleri Odası'na Rest
MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kendisi hakkında soruşturma açan İnşaat Mühendisleri Odası'na rest çekti.
MHP Haberi
MHP'li Kaşıkçı'dan İnşaat Mühendisleri Odası'na Rest

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, üç ay önce Meclis'te sarf ettiği sözler üzerinden kendisinden savunma isteyen İnşaat Mühendisleri Odası'na tepki gösteren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, bölücülere alan açan zihniyetin kendisi hakkında açtığı soruşturmanın hukuki geçerliliği olmadığını belirterek, HDP çizgisinde siyaset yapan bir avuç insan tarafından kuşatılan Oda yönetimine karşı mücadele etmeye devam edeceğini söyledi. 

 

MESLEKİ SORUNLARA ÇÖZÜM ARAMAYI BIRAKIP SİYASET YAPTILAR

 

İnşaat Mühendisleri Odası'nın mesleki sorunlara çözüm bulmak yerine HDP'ye can simidi olmak için siyaset yaptığına dikkat çeken MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, yaptığı açıklamada, ''İnşaat mühendislerine yakışmayan bir yönetim tarafından idare edilen İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkezi, bir avuç insan tarafından kuşatılmıştır. Yapmış oldukları açıklamalar ve ortaya konulan uygulamalarla bölücülere alan açmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Gara Şehitleri için taziye mesajı yayınlanmamasına tepki gösteren Kocaeli Şube Başkanı’na soruşturma açan oda yine bu odadır. ‘Siyasete karışıyorsunuz, muhalefet partisi gibi hareket ediyorsunuz’ şeklinde Oda Genel Merkezi’ni eleştiren Bursa Şube Başkanı’na soruşturma açan Oda yine bu Odadır. Bu yönetim HDP her sıkıştığında ona can simidi olan bir yönetimdir. Mesleki olarak hiçbir problemin çözümüne yardımcı olmayan İnşaat Mühendisleri Odası, konu siyaset olunca HDP çizgisinde siyaset yapmaktadır. Kadın haklarından dem vurup HDPli kadınların avukatlığına soyunan Genel Merkez, PKK tarafından şehit edilen Aybüke Öğretmen için bir satır açıklama yayınlamamıştır.'' dedi.

 

İSTENİLEN SAVUNMANIN HİÇBİR HUKUKİ GEÇERLİLİĞİ YOKTUR

 

Bölücülere alan açan zihniyetin kendisi hakkında açtığı soruşturmanın hukuki geçerliliği olmadığını belirten MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, ''TBMM’de bu açıklamalara benzer sözler sarf ettiğim için yaklaşık 10 gün önce Oda Genel Merkezi tarafından savunmam istendi. Yaptığım değerlendirmeler mesleki değil siyasi değerlendirmelerdi. Bu soruşturmayla, Oda Genel Merkezi’nin farklı seslere tahammülü olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Anayasanın verdiği yetkiler dahilinde, milletin sesi olmak için onların sorunlarını paylaştık. Ben dün ne söylediysem kameralar karşısında, bugün de onların arkasındayım. Bölücülere alan açan zihniyete ve bir avuç gruba karşı nefesim yettiğince mücadeleye devam edecem. İstenilen savunmanın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur. Bu sebepten dolayı elimdeki boş kağıdı kendilerine iletiyorum.'' dedi.

 

Resim
  

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Hatay Milletvekili, Lütfi Kaşıkçı, kendisi hakkında, soruşturma açan, Oda yönetimine, rest çekti, oda sorunları, çözüm yok, siyaset yapıyorlar, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı