MHP'den Ahmet Davutoğlu'na Federasyon Tepkisi
Haber Detayı
14 Eylül 2021 - Salı 16:28 Bu haber 1532 kez okundu
 
MHP'den Ahmet Davutoğlu'na Federasyon Tepkisi
MHP'den, Kürtlerin dahil edileceği bir Federasyon kararına karşı çıkmayacağını açıklayan Ahmet Davutoğlu'na sert tepki.
MHP Haberi
MHP'den Ahmet Davutoğlu'na Federasyon Tepkisi

Kürtlerin de dahil edileceği bir süreçte Suriyelilerin alacağı federasyon kararına karşı çıkmayacağını açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, geçmişte Barzani’nin referandumuna destek olan Serok Ahmet'in Suriye’de sözde Kürdistan parçası için konuşmaya başlayarak, ABD projeleri için etki ajanı olmayı sürdürdüğünü söyledi. 

 

AHMET DAVUTOĞLU'NDAN FEDERASYON AÇIKLAMASI

 

Gazete Duvar'da yayınlanan habere göre, ''Kürtlerin Rojava'da, Suriye Kürdistanı'nda otonomi, özerklik ya da federasyon taleplerini nasıl karşılıyorsunuz? Kürtlerin de dahil edileceği bir süreci de destekler misiniz?'' sorusuna cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Suriyelilerin alacağı federasyon kararına karşı çıkmayacağını belirterek, ''Suriye'nin bütün tarafları Kürtler, Türkmenler, Araplar, Sünniler, Nusayriler oturarak Suriye'nin geleceğini kendileri tayin etmelidir. Biz bir şey empoze edemeyiz, etmemeliyiz de. Suriye sisteminin nasıl olacağını ancak Suriyeliler karar verir. Bütün taraflar masada oturarak önce bir geçiş süreci anlaşmalı sonra da kalıcı bir anayasa ile yeni bir Suriye'yi birlikte inşa etmeliler.'' dedi.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK'TEN AHMET DAVUTOĞLU'NA TEPKİ

 

Suriyelilerin alacağı federasyon kararına karşı çıkmayacağını açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na tepki gösteren MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Serok Ahmet yine ABD projeleri için etki ajanı olmayı sürdürüyor. Önce ekibiyle Barzani’nin referandumuna destek olmuştu. Şimdi de Suriye’de sözde Kürdistan parçası için konuşmaya başladı. Serok Ahmet, terör örgütü için 'PYD’yi meşru görüyorum' derken boşa demiyormuş!'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Genel Başkanı, Basın Danışmanı, Yıldıray Çiçek, federasyon tepkisi, Suriye, karşı çıkmayan siyasetçi, sert tepki, toprak bütünlüğü, MHP Haberleri, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı