MHP'li Kalyoncu'dan Çok Önemli Ekolojik Denge Uyarısı
Haber Detayı
18 Mayıs 2020 - Pazartesi 01:29 Bu haber 2816 kez okundu
 
MHP'li Kalyoncu'dan Çok Önemli Ekolojik Denge Uyarısı
MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, Ekolojik dengeyi bozan insanların hastalıkların artışı gibi sonuçlara katlanmak zorunda kaldığını söyledi.
MHP Haberi
MHP'li Kalyoncu'dan Çok Önemli Ekolojik Denge Uyarısı

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Cenab-ı Allah'ın dünyadaki sisteminin bozulmaması gerektiğini belirterek, son yüz yılda dünyadaki yaşayan canlıların sayı dengesini insanların bozduğunu, virüslere dayanıklı hayvanlarla iç içe yaşanılmak zorunda kalındığını ve Ekolojik dengeyi bozan insanların hastalıkların artışı gibi sonuçlara katlanmak zorunda kaldığını söyledi.

 

SON YÜZ YILDA CANLILARIN SAYI DENGESİNİ İNSANLAR BOZDU 

 

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, ''Rahman suresinde 'Güneş ve ay dakik bir hesap iledirler. Necm (bitki ve yıldız) ve ağaçlar devamlı secde ederler. Göğü de Allah yükseltmiş; tartı ve ölçü koymuş ki, kendi mizanınızı bozmayasınız. Adalet terazisini doğru tutunuz, kâr terazisini zarara uğratmayınız.' Buyuruyor Yaratan. Geçen yüzyıl ile bugün arasındaki en önemli fark, doğal ortamdaki sayılarını dengesiz hâle getirdiğimiz hayvanlarla çok daha iç içe yaşıyor olmamızdır. Bu durum çağlar boyunca birbirlerinden uzak şekilde yaşamayı başarmış canlı topluluklarını çok yakın olmaya zorlamaktadır.'' dedi.

 

VİRÜSLERE DİRENÇLİ HAYVANLARLA İÇ İÇE YAŞAM HASTALIKLARI ARTTIRIR

 

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, ''Hayvanların yaşadığı alanlar bozulduğunda veya topraklar, sular zehirlendiğinde yaşamayı başaran hayvanlar genellikle bünyeleri en dirençli olanlardır. Bu hayvanlar da insanlar için en ölümcül virüsleri bünyelerinde barındırabilmektedir. Bu dirençli hayvanlardaki patojenlerin doğada hiçbir tedaviyle karşılaşmadan evrildiği ve hayvanlardan insanlara atlayan hastalıkların daima olmaya devam edeceği açıktır. Korona vb virüslerle mücadele sürecinde ekosistem ve ekolojik dengede iyileştirilmeler ön plana alınmalıdır.'' dedi.

 

EKOLOJİK DENGEYİ BOZARSANIZ SONUÇLANARINA KATLANIRSINIZ

 

MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, ''Uyarı açıktır. Dengeyi bozmayın, dengeyi bozarsanız sonucuna katlanırsınız. Ekolojik denge yaşamı düzende tutan bir kurallar dizisidir. Dizideki halkalardanbirini koparırsanız olaşacak sonuçlara katlanmak zorunda kalırsınız. Bu sebeple dünya ekosisteminin sağlığı, düzeni korunmalıdır.'' dedi.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP'li, Kalyoncu'dan, Çok, Önemli, Ekolojik, Denge, Uyarısı,
Yorumlar
Haber Yazılımı