MHP'li Kadın Milletvekillerinden Ortak Açıklama
Haber Detayı
10 Kasım 2021 - Çarşamba 21:19 Bu haber 3308 kez okundu
 
MHP'li Kadın Milletvekillerinden Ortak Açıklama
MHP'li Kadın Milletvekilleri, Şehit bacısına küfreden İyi Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ı kınayarak Milletvekilliğinden istifa etmesini istedi.
MHP Haberi
MHP'li Kadın Milletvekillerinden Ortak Açıklama

Meral Akşener'in Siirt ziyaretinde, PKK saldırısında Şehit olan İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren'e bacısına yönelik küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'a tepki göstermek amacıyla TBMM'de ortak basın toplantısı düzenleyen MHP'li Kadın Milletvekilleri, Şehit bacısına küfreden Lütfü Türkkan'ı kınayarak, Milletvekilliğinden istifa etmesini istedi.

 

MHP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLLERİ LÜTFÜ TÜRKKAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ

 

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay ve MHP Konya Milletvekili Esin Kara, PKK saldırısında Şehit olan İsa Gümren’in ağabeyi Tahir Gümren'e bacısına yönelik küfreden İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sadece partisindeki Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılmasıyla olayın kapanmayacağını belirterek, Milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini söylediler.

 

MHP'Lİ ARZU ERDEM: KÜFREDEN KADAR SUSAN DA UTANCIN FAİLİDİR

 

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''Kardeşi hain terör örgütü PKK tarafından Şehit edilen, bir Şehit abisi, İP'in HDP-PKK ile ittifakını sorguluyor. İP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, şehidimizin bacısına ağza alınmayacak küfürler ediyor. Kadın haklarını savunan derneklerden hiç ses çıkmıyor. Şehit bacısına küfreden Milletvekilinin kadın Genel Başkanı Meral Akşener, küfürbaz Milletvekilinin sadece Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılmasıyla olayı kapatmaya çalışıyor. O küfrü eden kadar susan da o utancın failidir. Şehitlerimiz nurlanmış, gazilerimiz onurlanmış kahramanlarımızdır. Onlara küfür eden değil, yan gözle bakan bile bizim için yok hükmündedir. Lütfü Türkkan, Milletvekilliğinden istifa etmedikçe bu olay kapanmayacak ve her zaman hatırlatarak unutturmayacağız.'' dedi.

 

MHP'Lİ ERSOY: LÜTFÜ TÜRKKAN'DAN SONRA MERAL AKŞENER DE HAKARET ETTİ

 

MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''İP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Şehit bacısına yaptığı küfrü toplum vicdanı asla affetmeyecektir. Bu küfre sessiz kalan İP Başkanı Meral Akşener'in tutumu ise toplum vicdanını daha da derinden yaralamıştır. İP Genel Başkanı herkesten önce Şehit bacısının hesabını sormalıydı. İP Genel Başkanı, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın hatasını sürdürerek, aynı küfürlü üslubu kullandı. Kaba bir şekilde kadına yakışmayan söz ve imalarla olayı örtbas etmeye çalışan İP Genel Başkanı, Şehit yakını vatandaşımıza hakaret etmiştir. TBMM'de 'İyi Parti Meclis'te sayemizde oturuyor' diyen, Siirt ziyaretinde 'Burası Kürdistan' diyen HDP'lilere gerekli cevabı veremeyen, vatanımızı parçalamaya çalışan terör örgütlerine ve destekçilerine ses çıkarmayan bir ittifakın ortağından, toplum vicdanını rahatlatacak bir tepki vermesi zaten beklenemezdi. Şehit bacısına küfreden Lütfü Türkkan'ı kınıyor ve Milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz.'' dedi. 

 

MHP'Lİ TAŞLIÇAY: ŞEHİT HATIRASINI İNCİTENLER KARŞILARINDA ÜLKÜCÜLERİ BULUR

 

MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''İP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Şehidimizin kız kardeşine karşı kullandığı üslup karşısında utanıyoruz. Vekil olanın, aslına karşı içinde bulunduğu bu kabul edilemez tutum, bireysel hatayla sınırlandırılamayacak kadar büyük ve bütün milletimizi ilgilendiren bir yanlıştır. Şehitlerimizin hatıralarını incitenler, karşılarında her zaman MHP ve Ülkücüleri bulacaklardır. Şehit bacısına küfreden Lütfü Türkkan'ı kınıyor ve Milletvekilliğinden istifa etmesini istiyoruz.'' dedi.

 

MHP'Lİ KARA: MUHALİFLER NEDEN SUS PUS OLDU?

 

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, basın toplantısında yaptığı açıklamada, ''İP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, İP Genel Başkanı Meral Akşener'e HDP-PKK ile arasına sınır koymamasından dolayı serzenişte bulunan Şehit emanetinin boğazına sarılarak ağızdan lağımlar akıtması, tüm Şehit ve Gazi ailelerinin yanında tüm Türk Milletini derinden yaralamıştır. Bu şahıs Genel başkanı Meral Hanıma 'Kürdistan'a hoş geldiniz' denildiğinde, keşke aynı yüreklilikle HDP'linin boynuna sarılabilseydi. Olayın başka bir üzücü yanı, MHP ve Ak Parti dışında diğer siyasi partilerin Şehit ailesine yapılan küfür karşısında sessiz kalmasıdır. Siyasete her zaman uzanan magazin ekipleri neden sus pus oldu? Netice itibariyle, Lütfü Türkkan'ın sadece Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılması yeterli değildir, Milletvekilliğinden de istifa etmesi gerekir.'' dedi.  

 

Resim
 
  

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP, Kadın Milletvekilleri, Şehit bacısına, küfreden Milletvekili, kınadı
Yorumlar
Haber Yazılımı