MHP'li Ayşe Sibel Ersoy: Ekili Tarım Alanları Neden Azaldı?
Haber Detayı
11 Kasım 2021 - Perşembe 10:50 Bu haber 1948 kez okundu
 
MHP'li Ayşe Sibel Ersoy: Ekili Tarım Alanları Neden Azaldı?
MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, çiftçilere ve arıcılara destek istediği açıklamasında ekili tarım alanlarının neden azaldığını sordu.
ADANA HABERLERİ Haberi
MHP'li Ayşe Sibel Ersoy: Ekili Tarım Alanları Neden Azaldı?

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüş ve önerilerini sunan MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, küresel iklim değişikliği sorunlarından dolayı güvenli gıda erişimin zorlaştığı ortamda çiftçilere daha çok sulama sistemi, gübre ve mazot desteği sağlanmasını ve orman yangınlarından etkilenen arıcıların sorunlarının giderilmesini istediği açıklamasında, ekili tarım alanlarının azalması konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir çalışmasının olup olmadığını sordu.

 

ÇİFTÇİLERE DAHA ÇOK SULAMA SİSTEMİ, GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ VERİLMELİ

 

Küresel iklim değişikliğinin dünyayı tehdit ettiği ve güvenli gıdaya erişimin zorlaştığı bir ortamda, çiftçilere daha çok sulama sistemi, gübre ve mazot desteği verilmesini isteyen MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Hepimizin bildiği gibi, küresel iklim değişikliği, içinde yaşadığımız dünyayı tehdit altında bırakıyor. Bu bağlamda, insanlığı tehdit eden en önemli sorun da gıdaya güvenli erişim gibi gözüküyor. Bu anlamda da tarım en önemli sektör. Ben, özellikle yerli tohumun korunması ve kullanımıyla ilgili desteklerinizi sormak istiyorum. Seçim bölgem Adana'ya basınçsız sulama sistemiyle ilgili vereceğiniz destek için de ayrıca teşekkür ediyorum. Çukurova bölgesini belki de dünyanın 'en önemli tarım bölgesi' diye tanımlayabiliriz. Su güvenliği için böyle bir yatırım ülkemiz için de büyük bir değer olarak anılacaktır diyorum. Çiftçilerimize vereceğiniz gübre ve mazot desteği bizi ayrıca memnun edecektir.'' dedi.

 

TÜRKİYE'DE EKİLİ ALANLAR NEDEN AZALDI?

 

İklim değişikliği ve orman yangınlarından etkilenen arı üreticilerine verilecek desteğin artması ve ekili alanların azalması konularında Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir çalışmasının olup olmadığını soran MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy, ''Arı, hepimizin bildiği gibi, hayattır ve yaşamın en önemli belirtisi. Maalesef, yakın zamanda yaşadığımız orman yangınları arı üreticilerini yakından etkiledi. Ormanlarımızın kontrollü olarak arılara açılması ve üreticilere verilecek desteklerin artırılmasıyla ilgili projeleriniz var mı? Katma değerli arı ürünleri olan propolis, arı sütü, polen, arı ekmeği kodeks çalışmalarının da bir an önce yapılmasını istiyoruz Sayın Bakanım. Ayrıca 'İklim değişikliğinin arılar üzerine etkisiyle ilgili Bakanlığımızın bir çalışması var mı?' diye sormak istiyorum. Ve en önemli konu da ekilen alanlarda azalmayla ilgili bir çalışma var mı? Eğer varsa bununla ilgili neler planlıyor Bakanlığımız?'' dedi.

 

Resim

 

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP Adana Milletvekili, Ayşe Sibel Ersoy, çiftçiler, arıcılar, mazot desteği, orman yangını, ekili tarım alanı, neden azaldı, gübre desteği, Tarım, MHP
Yorumlar
Haber Yazılımı