MHP'li Kaba'dan Diyarbakır Valisi ve Muhalefete Tepki
Haber Detayı
28 Mart 2022 - Pazartesi 20:37 Bu haber 2665 kez okundu
 
MHP'li Kaba'dan Diyarbakır Valisi ve Muhalefete Tepki
MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, sözde Kürdistan albümüyle poz veren Diyarbakır Valisi ve olayı sakız gibi çiğneyen muhalefete tepki gösterdi.
MHP Haberi
MHP'li Kaba'dan Diyarbakır Valisi ve Muhalefete Tepki

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun sözde Kürdistan albümüyle poz vermesine ve olay üzerinden siyaseten nemalanmaya çalışıp MHP'yi hedef gösteren muhalefet cenahına tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, vatan için eğilip bükülmeyen bir sadakate sahip olan MHP'nin her kötülüğün hesabının sorulduğu bir hissiyata sahip olduğunu söyledi.

 

DİYARBAKIR VALİSİ'NİN SÖZDE KÜRDİSTAN ALBÜMÜYLE POZ VERMESİ

 

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nı katılmak amacıyla Diyarbakır’a gelen Erbil Valisi Amid Hoşnav, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret ederek, üzerinde Kürdistan yazan bir albüm hediye etti. Erbil Valisi ile birlikte üzerinde Kürdistan yazan albümle poz veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'na sosyal medyadan çok sert tepkiler gösterilirken, Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan muhalif siyasetçiler konuyu sakız gibi çiğnemeye başladı.

 

OLAYDAN NEMALANMAK İSTEYEN MUHALEFET MHP'Yİ HEDEF ALDI

 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun Kürdistan albümü ile poz vermesine, Ak Parti cenahı cılız savunmalarla geçiştirmeye çalışırken, Deva Partisi'nden destek açıklamaları geldi. sosyal medyadaki Milliyetçi hesaplardan, Vali'nin istifasının istenmesine yönelik MHP'yi yönlendirmeye kalkanların olduğu bir ortamda, olaydan siyaseten nemalanmak isteyen İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, ''Devletin Valisi ve Kürdistan Başlıklı Kitap! Eminim MHP Genel Başkanının söyleyecek sözü vardır.'' sözleriyle MHP'ye göndermelerde bulundu.

 

MHP'Lİ YILDIRAY ÇİÇEK'TEN DİYARBAKIR VALİSİ'NE TEPKİ

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı ortağı olarak Ak Parti'nin Bürokrat atamalarına karışmadığı bilinirken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkanı Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, ''Cengiz Han'ın 'Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi ayakta tutar' sözü, bir hamlenin nelere mal olabileceğini gösterir. 'Akıllı düşman, aptal dosttan iyidir' sözü ise bazı kişilerin dost görüntüsü altında düşmandan daha çok zarar verdiğini anlatır. Bu iki söz, Cumhur ittifakına ayak bağı olanların, zarar verenlerin, yaptıkları propagandalarla düşman unsurları güçlendirenlerin ve halkın zihnini karıştıranların durumunu anlatır. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi ziyaret ettikten sonra kendisini ziyaret eden Erbil’in sözde Valisi Amid Hoşnav ile Kürdistan albümüyle sırıtarak poz vermesi, böyle bir örnektir.  Diyarbakır ziyaretinde sözde Kürdistan’ı meşrulaştırmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ''Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla.'' sorusuyla köşeye sıkışmışken, Siirt ziyaretinde bölgeyi Kürdistan olarak tanımlayan hainin karşısında sessiz kalan Meral Akşener acze düşmüşken, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu bu köşeye sıkışmışlara niçin hayat öpücüğü vermiştir. Ekonomik sıkıntılar ortada iken konuştuğuna dikkat etmeyenler, milli mücadele verilirken pozuna dikkat etmeyenler kime hizmet ediyor? Oyun içinde oyun.'' dedi.

 

MHP'Lİ YAŞAR KABA: EĞİLİP BÜKÜLMEYEN MHP HER KÖTÜLÜĞÜN HESABINI SORAR

 

Cumhur İttifakı'nın karşısında yer alan muhalif siyasetçilerin, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun Kürdistan albümü ile poz vermesini sakız gibi çiğnemeye başlamasına ve hiç alakası olmadığı halde MHP'yi hedef göstermeye çalışmasına tepki gösteren MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar Kaba, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, ''Zillet zihniyetinin temsilcileri şunu iyi bilmelidirler ki; MHP asla şaşmayacak bir adalet şuuruna, her kulun hakkına ayrı ayrı dikkat gösterecek bir dirayete, vatan için eğilip bükülmeyen bir sadakate, zerre miktar kötülüğün de hesabının sorulduğu bir hissiyata sahiptir.'' dedi.

 

Açıklama yok.

Resim

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul, İl Teşkilat Başkanı, Yaşar Kaba, MHP, eğilip bükülmez, her kötülüğün, hesabı sorulur, poz veren Vali, siyasi tepkiler, MHP haberleri
Yorumlar
Haber Yazılımı