Engin Alan Paşa'dan Türkiye'nin Geleceğine Yönelik Tespit
Haber Detayı
28 Mart 2022 - Pazartesi 11:51 Bu haber 5141 kez okundu
 
Engin Alan Paşa'dan Türkiye'nin Geleceğine Yönelik Tespit
24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, yeni bir dünya düzeni kurulurken Türkiye'nin konumu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
MHP Haberi
Engin Alan Paşa'dan Türkiye'nin Geleceğine Yönelik Tespit

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye'nin geleceğine yönelik 1992 yılında ortaya koyduğu öngörülerin birer birer gerçekleştiği ve 2021 yılında dillendirdiği yeni bir dünya düzeninin kurulması öngörüsündeki şartların oluşmaya başladığı bir ortamda, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ortaya çıkaracağı neticeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, yeni bir dünya düzeni kurulurken Türkiye'nin Bölgesel ve Küresel düzlemde çok daha aktif olacağını söyledi.

 

RUSYA UKRAYNA KRİZİ, TEK KUTUPLU DÜNYA DÜZENİNİN SONUNU TETİKLEDİ

 

Dünyanın iki süper gücü ABD ve Rusya'nın soğuk savaş dönemindeki gibi karşı karşıya geldiği Ukrayna krizi, Dünyanın jandarması rolünü oynayan ABD'nin baskın güç olarak yönettiği Tek Kutuplu Dünya Düzeni'nin sonunu yaklaştıran bir sürecin başlamasına neden oldu. Hatalı davranışlarına rağmen adım adım hedefine ilerleyen Rusya'ya karşı, yaptırım uygulamaktan başka bir şey yapamayan batılı ülkelerin çuvalladığı görülürken, barışın sağlanması adına hamleler yapan Türkiye'nin öne çıktığı görüldü.

 

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'NİN 1992 YILINDAKİ ÖNGÖRÜSÜ 

 

Milliyetçi Ülkücü Hareket'in Turan Ülküsüne yönelik 1992 yılında yaptığı konuşmada, 21. asrın Türk asrı olması, Türk Birliği'nin kurulması ve 2023 lider ülke Türkiye hedefini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hedeflenen zamandan iki yıl öncesinde Türk Devletleri Teşkilatı'nın kurulmasıyla, Türk Birliği'nin bu yüzyıl içinde gerçekleşmesi ümidinin arttığını ve geleceğin gücünün Türkiye olduğunu söylemişti. Koronavirüs salgını sürecinin İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan Uluslararası kurumları yetersiz hale getirdiği ve dünyanın çeşitli bölgelerinde çatışmaların arttığı bir dönemde, dünyanın kaderinin 5 devletin keyfine emanet edilemeyeceğini belirten MHP Lideri Bahçeli, yeni bir dünya düzeninin kurulması vaktinin geldiğine ve bu düzende Türkiye'nin Bölgesel Güç olma konumundan Küresel Güç olma konumuna yükseleceğini işaret etmişti.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1992 yılından bu yana dillendirdiği 2023 ve sonrasına yönelik ortaya koyduğu hedeflerin günümüz Türkiye'sinde bir devlet politikası haline geldiği görülürken, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın ortaya çıkaracağı neticeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, yeni bir dünya düzeni kurulurken Türkiye'nin Bölgesel ve Küresel düzlemde çok daha aktif olacağını söyledi.

 

ENGİN ALAN'DAN UKRAYNA KRİZİNDE TARAFLARIN DURUMU

 

Rusya'nın hatalı davranışlarına rağmen adım adım hedefine ilerlemesine karşı batılı ülkelerin çuvalladığı Ukrayna krizinde, çözüm için tek çabalayan ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çeken Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Türkiye; Rusya-Ukrayna ihtilafının başladığı tarihten günümüze kadar, hiç bir tarafın dolduruşuna gelmeden, son derece doğru, gerçekçi ve rasyonel bir politika yürütmüştür. Böyle de devam etmelidir. Bir de göz göre göre Rusya’yı Ukrayna’nın üzerine çöktüren Batı’ya bakın!'' dedi.

 

BİRİLERİNİN TÜRKİYE'YE İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR DÖNEM BAŞLADI

 

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın yeni bir dünya düzeninin kurulması ihtiyacını ortaya çıkardığı süreçte, Türkiye'nin konumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan, ''Rusya-Ukrayna savaşı: 1-) Tek kutuplu dünya düzeninin sonu. 2-) Yeni bir dünya düzeninin başlangıcı.(3-5’li) 3-) Türkiye’nin bölgesel güç oluşunun tescili. 4-) Yeni dünya düzeninde Türkiye’nin birilerine değil, birilerinin Türkiye’ye ihtiyaç duyacağı dönemin başlangıcı!'' dedi.

 

Açıklama yok.

Açıklama yok.

 

 

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: MHP İstanbul, eski Milletvekili, Emekli Korgeneral, Engin Alan, Devlet Bahçeli, yeni dünya düzeni, kurulurken, Türkiye, güçlenen konumu, MHP, savaş, kriz, salgın
Yorumlar
Haber Yazılımı